jaktak.cz

Jak připravit sushi v tempuře | recept

Složitost: Složité
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit sushi v tempuře | recept. Tempura je těstíčko užívané v japonské národní kuchyni, například při přípravě sushi, které je vyrobené ze studené vody a pšeničné mouky tempurako. Pšeničnou mouku tempurako lze zakoupit ve specializovaných obchodech s asijskými potravinami. Popíšeme si zjednodušenou podobu poměrně náročného receptu na přípravu tempury pro vaše sushi v domácích podmínkách. Není však nad hotový produkt přímo z japonské kuchyně, například když si objednáte nějaký sushi set.

Co je potřeba

mrkev
bílá ředkev
paprika
kadeřavá petrželka
houby šítake
tempurako
rýže

Krok 1

Nejprve si připravíme houby, pro tento recept použijeme hlavičky hub, nožičky můžeme využít v kuchyni jiným způsobem. Houby je vhodné den předem naložit do směsi 1/2 šálku sojové omáčky, 1 šálek bílého vína, 2 lžíce cukru a 1/2 lžičky soli. Mrkev, ředkev a papriku nakrájíme na menší kousky. Petrželku rozdělíme na snítky.

Krok 2

Připravené kousíčky obalíme těstíčkem z tempurako. Poté je položíme do rozpáleného oleje v hluboké pánvi, smažíme, abychom získali zlatavou krustičku. Houby smažíme trošku déle než třeba ředkev. Zbavíme přebytečného oleje.

Krok 3

Rýži uvaříme, ideální je rýže určená k přípravě sushi. Podáváme k tempuře, každý kousek namáčíme v sójové omáčce, sladkém bílém vínu, cukru a soli.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-sushi-v-tempure-recept.html