jaktak.cz

Jak na francouzskou kuchyň | rady

Složitost: Složité
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak na francouzskou kuchyň | rady. Francouzská kuchyně se vyvinula z italské kuchyně v 17. století, kdy La Varenne, pozoruhodný šéfkuchař Napoleona, napsal první knihu receptů středověké Francie. Později se do francouzské kuchyně přidalo více bylin a krémových složek, což začalo signalizovat příchod moderní kuchyně. Hlavní součástí této kuchyně jsou sýry a víno. Francie se stala centrem gastronomického cestovního ruchu a rozvinuly se zde vůbec první kuchařské školy. Od roku 2010 je francouzská kuchyně na seznamu UNESCO jako nehmotné kulturní dědictví.Také jste si francouzskou gastronomii oblíbili a rádi byste jí nahlédli pod pokličku? Můžete to zkusit na vlastní pěst, ale asi vám to půjde velice ztěžka. Bez vnější odezvy totiž nevíte, zda jste recept dokázali zrealizovat správně.

Krok 1

Francouzská kuchyně je mnohem složitější než ta italská a je srovnávána s uměním. Naučit se jí tedy nebude otázkou jednoho dne.

Krok 2

Pokud se chcete naučit vařit francouzskou kuchyni, začněte od těch nejjednodušších receptů, ty jsou totiž jejími základními kameny.

Krok 3

V současné době ale i u nás existují kuchařské kurzy vaření, které vás mohou do francouzské kuchyně zasvětit.

Krok 4

Škola vaření představuje dnes velice oblíbenou a vyhledávanou záležitost. Pokud se rozhodnete takovou školu absolvovat, pečlivě ji vybírejte. I u nás v Česku jich je dnes víc než dost.

Krok 5

Při výběru se neřiďte pouze cenou kurzu a lokalitou, kde kuchařské kurzy probíhají. Pokud jste absolutní amatéři, bude vám nejspíše vyhovovat škola vaření pro začátečníky, kterou nabízí i Chefparade. Chefparade je kuchařská škola, která učí všechny zájemce vařit různou světovou gastronomii. Poradí, jak naprostým začátečníkům, tak i zkušenějším kuchařům, které naučí zvládnout i party a firemní akce.

Krok 6

Pokud máte v rodině někoho, kdo by se rád naučil dobře vařit francouzskou kuchyni, zvažte, zda by darování takového kuchařského kurzu nebyl skvělým dárkem k Vánocům nebo narozeninám. Můžete zakoupit dárkový poukaz, dárkové poukazy na kurzy vaření např. u Chefparade nejsou vázány na konkrétní kurz ani na jméno, takže je přenosný a obdarovaný se může sám rozhodnout, kdy a na jaký kurz vaření přijde.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-francouzskou-kuchyn-rady.html