jaktak.cz

Jak se zbavit kruhů pod očima

Složitost: Mírný
Cena: 1001 - 5000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Kruhy pod očima jsou nepříjemné a nevzhledné. Jednou za čas se objeví u každého. Stojí za nimi nejčastěji probdělá noc, pobyt v zakouřené místnosti, přílišná únava, nedostatek spánku, ale také genetická predispozice, alergie, zúžené slzné kanálky, počínající onemocnění, rýma, hormonální disbalance, zánět spojivek a nedostatek některých vitamínů. Ať už kruhy pod očima vznikly jakkoliv, určitě vás zajímá, jak se jich co nejrychleji a nejefektivněji zbavit. Existuje celá řada rad a triků a já vám některé z nich přináším.

Co je potřeba

okurky oční krémy čaj heřmánkový čaj zelený čaj dekorativní kosmetika ledové kostky vitamíny aviril H pytiol brambory avokádo jablko mandlový olej

Krok 1

Pokud spíte opakovaně méně než osm hodin, nedivte se, že máte černé kruhy pod očima. Kruhů pod očima se nejsnadněji zbavíte dostatečným a pravidelným kvalitním spánkem.

Krok 2

Často kruhy pod očima doprovází alergii. Oči obvykle nejsou postižené pouze tmavými kruhy, ale i otoky. Alergie je sama o sobě nepříjemná, efektivní na kruhy pod očima je zde léčba alergie a preventivní opatření (klobouk, čepice s krempou, kšiltovka, sluneční brýle) a užívání antihistaminik – místních i komplexních (kapky do očí, tabletky jako například Aerius či Claritine). Některé léky máte možnost zakoupit v lékárně bez předpisu, pro ty více účelové vám nezbyde nic jiného, než si zajít pro recept k obvodnímu lékaři, alergologovi či k očnímu lékaři.

Krok 3

Tmavých kruhů pod očima se zbavíte zcela, když se zbavíte svých zlozvyků. Velkým zlem je pobyt v zakouřených místnostech, kouření samotné a časté popíjení alkoholu. Proč? Protože v dané oblasti snižují průtok krve.

Krok 4

Za velkým počtem kruhů pod očima stojí nedostatečný pitný režim, jeho úpravou kruhy pod očima samy vymizí.

Krok 5

Trápí vás kruhy pod očima delší dobu? Kruhy pod očima mohou být spjaty i s onemocněním ledvin či jejich přetížením. Snižte příjem alkoholu a bylo by dobré, kdybyste pro jistotu navštívili i lékaře.

Krok 6

Vizuálně můžete kruhy pod očima zamaskovat korekční tyčinkou odstínu vaší pleti, zakoupíte ji běžně v drogérii a je dnes již součástí běžné dekorativní kosmetiky.

Krok 7

Na kruhy pod očima můžete použít i studené čajové sáčky s heřmánkovým nebo zeleným čajem. Nechte je na očích tak jednu minutu.

Krok 8

I když se oficiálně Pytiol mast maže obvykle zcela jinam (skvělá mast na dětské opruzeniny), i s kruhy pod očima dokáže hotové divy. Velkou výhodou je i to, že je běžně dostupná, bez potřeby receptu a stojí jen pár korun. Podobný efekt má i Aviril H, což je v reálu mastička na hemeroidy.

Krok 9

Jestli nechcete mít kruhy pod očima, jezte dostatek zeleniny a ovoce. Dbejte na dostatečný přísun vitamínu B, který je pro zdravou a krásnou pleť nezbytný. O vitamíny by měla být obohacena i vaše kosmetika.

Krok 10

Na kruhy pod očima můžete použít i nějaký z očních krémů. V současnosti již na českém trhu existuje celá řada očních krémů, které si s eliminací kruhů hravě poradí. Výběr je však na vás, protože každému vyhovuje něco jiného.

Krok 11

Starým dobrým trikem na kruhy pod očima jsou plátky salátové okurky, které si položíte na oči a necháte 5 minut působit.

Krok 12

Jestliže máte sklon ke kruhům pod očima anebo je máte dokonce i geneticky podmíněné, měli byste se vyhýbat přímému sluníčku. To totiž může kruhy ještě více zintenzivnit. Proto noste na sluníčku sluneční brýle a používejte opalovací krém s opalovacím faktorem 30 a více.

Krok 13

Kruhy pod očima často vznikají z nedostatku spánku, vyčerpání a stresu. Jestli chcete zamezit jejich vznik, naučte se odpočívat.

Krok 14

Víte, že za kruhy a otoky okolo očí může v některých případech na první pohled tak banální věc, jako přemíra soli v jídle? Podívejte se na skrytou sůl na štítcích potravin, možná vás konečné číslo šokuje. Řešením v těchto případech je snížení příjem soli. Pozitivní efekt na sebe nenechá dlouho čekat.

Krok 15

Kruhy pod očima vznikají často tam, kde je nedostatek železa, vitamínu K a antioxidantů. Jsou jedním z výrazných projevů chudokrevnosti. V těchto případech vám pomůže odborné vyšetření a dodání v potravě, či lékové formě.

Vyzkoušejte avokádový krém. Na jeho výrobu budete potřebovat pár kapek mandlového oleje s třemi plátky avokáda. Avokádo vymíchejte s olejem do hladka a naneste okolo očí a nechte působit po dobu pěti minut, pak opláchněte teplou vodou. Mandlový olej koupíte ve zdravé výživě anebo tam, kde se prodávají ingredience k výrobě domácí kosmetiky. Brambory mají bělící účinek, a proto jsou k řešení problémů s tmavými kruhy pod očima ideální. Vyzkoušet můžete i bramborovo-jablečný krém. Ten se vyrobí ze syrové brambory a dvou lžic jablečné nepřislazovaného jablka. Rozmixujte a smíchejte, naneste okolo očí a přikryjte oči teplou žínkou. Krém nechte působit 5 minut, a potom umyjte. Na kruhy pod očima můžete vyzkoušet i rajčatový protlak s citrónovou šťávou, kurkumou a práškem z oranžové čočky. To vše důkladně rozmixujte, vytvořte pastu a aplikujte pod oči na 15 minut. Poté umyjte teplou vodou. Pravidelné ošetřování mandlovým olejem má na zamezení vzniku kruhů pod očima velmi pozitivní vliv. Kruhy můžete efektivně zamaskovat kvalitním make-upem, korekčními tyčinkami a přípravky, které vyrovnávají různé odstíny pokožky do jednoho stejného. Pokud se chcete zbavit kruhů pod očima teď hned, zkuste je zaledovat.

Pozor! Někdy za kruhy pod očima stojí i samotná dekorativní kosmetika. Nejčastěji make-up, řasenka, oční linky, či stíny. Jestliže zjistíte, že je tomu tak, okamžitě danou kosmetiku vyměňte.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-se-zbavit-kruhu-pod-ocima.html