jaktak.cz

Jak připravit domácí pralinky | recept

Složitost: Velmi složité
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit domácí pralinky | recept. Belgické pralinky? To je velká výzva pro nadšené cukrářky a cukráře i milovníky pravé čokolády. Výroba domácích pralinek není žádný med, co si budeme povídat. Ale pokud se s chutí do toho pustíme, přidáme špetku trpělivosti a dobrý recept, dílko se vydaří. A tady je jeden jednoduchý recept na výrobu pralinek v domácích podmínkách.

Krok 1

Budeme potřebovat čokoládovou hmotu. Ideální je kvalitní belgická čokoláda určená přímo pro výrobu pralinek. Čím víc kakaa čokoláda obsahuje, tím je kvalitnější. O to těžší je ale zpracovávání čokoládové hmoty.

Krok 2

Nejdůležitějším krokem pro výrobu belgických pralinek je temperování. Naší snahou je narušit krystalky kakaového másla. Čokoládu rozehříváme ve vodní lázni, nejprve ji rozehřejeme na 44 °C, následně ji musíme zchladit. Použijeme teploměr.

Krok 3

Čokoládu při ideální teplotě nalijeme do vychlazené formy na pralinky a obrátíme dnem vzhůru. Je vhodné, aby formičky na pralinky byly před použitím vytřené vatou namočenou v oleji a následně vytřenou zase suchou vatou.

Krok 4

Cukrářskou kartou odstraníme přebytečnou čokoládu a do čokoládového korpusu dáme náplň a zchladíme v ledničce. Ztuhlé pralinky zalijeme zbývající čokoládou, čímž se vytvoří jejich dno. Vložíme do chladu a čekáme na výsledek.

Krok 5

Po ztuhnutí vyklopíme a domácí belgické pralinky jsou na světě. A teď už jen mlsat!

Krok 6

A ještě jeden tip na závěr. Vlastoručně vyrobené pralinky můžete věnovat v dárkové krabičce. Je to skvělý dárek odnepaměti! Vyzkoušejte, uvidíte, že uspějete. Dárkovou krabičku na belgické pralinky si dokonce můžete také vyrobit sami, využijte k tomu naše návody na výrobu dárkových krabiček z papíru.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-domaci-pralinky-recept.html