jaktak.cz

Jak poznat Štrasburk | tipy

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1001 - 5000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak poznat Štrasburk  | tipy. Štrasburk - to je francouzské město, které bylo založeno roku 12 př.n.l., a které určitě stojí za návštěvu. Nachází se na hranicích s Německem a v současné době v něm sídlí většina vrcholných orgánů Evropské unie. Ve Štrasburku si každý najde to své, nachází se zde moderní čtvrti i skvostné pamětihodnosti. Co ve Štrasburku nezapomenout navštívit?

Krok 1

Katedrála Notre - Dame

Nedostavěná, a přece krásná. Gotická katedrála monumentálních rozměrů je otevřená každý den. První neděli v měsíci ji můžete navštívit bez poplatků. Pokud si chcete užít Štrasburk z ptačí perpektivy, můžete vystoupat do vyhlídkové části věže.

Krok 2

Rohanský palác

Zámek z 18. století bude určitě zajímat všechny milovníky umění, archeologie a řemesel. Právě zde se totiž nacházejí nejvýznamnější městská muzea těchto oborů. Jsou otevřena každý den kromě úterý. Jak už je ve Francii zvykem, osoby mladší osmnácti let mají vstup zdarma.

Krok 3

Petite France

Návštěvou historické čtvrti Petite France se rázem ocitnete na přelomu 16. a 17. století. Malebné domečky a mosty vytvářejí nepopsatelnou atmosféru staré rybářské oblasti, kterou můžete procestovat pomocí výletních lodiček.

Krok 4

Vinné sklepy

Pod bývalou městskou nemocnicí na Place de l'Hôpital byl v roce 1395 vybudován rozsáhlý vinný sklep. V současnosti se zde nachází muzeum, kde je uložen barel vína z roku 1472 a jiné hroznové skvosty.

Krok 5

Sídla EU

Organizované skupiny návštěvníků mohou po předchozí domluvě navštívit budovu Evropského parlamentu a Evropské komise. Jedná se o obrovské moderní budovy, kde se schází vrchní představitelé orgánů Evropské unie. Návštěvníci se mohou v budově Louise Weisse zúčastnit plenárního zasedání a sledovat tak práci našich europoslanců.

Po Štrasburku se nejlépe cestuje pomocí moderních tramvají.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-poznat-strasburk-tipy.html