jaktak.cz

Jak postupovat při vybírání auta v inzerci | rady

Složitost: Mírný
Cena: Více než 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak postupovat při vybírání auta v inzerci | rady. Nejsnazší cestou, jak objevit na trhu ten správný vůz, je návštěva on-line inzerce. Při výběru vhodného portálu s inzercí dbáme především na to, aby se nám s ním dobře pracovalo. Pokud správně zadáme všechny žádané parametry, ušetříme spoustu potřebného času i peněz.

Krok 1

Auto inzerce: Výběr správného portálu

Internet je zaplavený pochybnou reklamou a auto inzercí. Abychom se dočkali požadovaného úspěchu (v našem případě vyhledání vhodného vozu), je důležité vybrat si kvalitní a přehledný portál. Jedním z nich je Autobazar Avízo, který nám mimo jiné nabízí členění inzerátů do kategorií a podkategorií, možnost registrace nebo nápovědu.

Krok 2

Zadávání parametrů

Do jednoduchého vyhledávání zadáváme ty nejběžnější atributy, jako rok výroby, značku nebo model. Máme-li přesnou představu o poptávaném voze, je vhodně využít možnost rozšířeného vyhledávání, kde se můžeme omezit na určitou výbavu nebo výkon motoru. V tomto případě však musíme počítat s tím, že čím přesnější údaje zadáme, tím menší výběr automobilů nám server poskytne.

Krok 3

Registrace

Pokud je na inzerci možná registrace, určitě tuto nabídku zvážíme. Pozdější přihlášení nám může přinést řadu výhod a praktické aplikace. Nesmíme však zapomenout na pročtení všech podmínek inzertního serveru, aby nedošlo k jejich nechtěnému porušení a následným sankcím.

Krok 4

Hlídací pes

Chceme-li být informováni o nových inzerátech, rozhodně využijeme schopnosti tzv. hlídacího psa. Stačí zadat určité požadavky do systému a aplikace začne filtrovat nově vložené nabídky za nás. Nemusíme se ani připojovat k internetu, neboť hlídací pes nás může upozornit prostřednictvím SMS zprávy. To je, alespoň podle mého názoru, užitečný způsob, jak mít o nově vkládané auto inzerci přehled.

Krok 5

Bezpečný obchod

Nalezením ideální nabídky se dostáváme do fáze samotného obchodu. Abychom se vyhnuli potížím, musíme dodržovat jistá bezpečnostní opatření - vyhýbáme se podezřele levným nabídkám, platbám předem a nepředáváme osobní informace neověřeným inzerentům.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-postupovat-pri-vybirani-auta-v-inzerci-rady.html