jaktak.cz

Jak se zbavit bradavic bez pomoci lékaře

Složitost: Složité
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Bradavice jsou nepříjemné a nevzhledné kožní výrůstky, které mohou vyrůst kdekoliv a mohou mít i celkem vážné zdravotní následky. Bradavice patří k těm nejčastějším kožním problémům, kterými trpí ponejvíce děti. Podle výzkumů se s nimi potýkal alespoň jednou v životě každý desátý člověk. Bradavice prý sama do dvou let zmizí, ale po celou tu dobu jste infekční, roznášíte je a nesmíte s nimi navštěvovat například bazén anebo koupaliště. Bradavicemi se obvykle infikuje ten člověk, který má nějakým způsobem oslabenou imunitu anebo také trochu rozhozenou psychiku. Jak se však zbavit bradavic?

Co je potřeba

  • tampony
  • náplasti
  • tea tree oil
  • ananas
  • echinacea
  • ricínový olej
  • česnek
  • banánový olej
  • vlaštovičník

Krok 1

Upravte svůj jídelníček, dodejte do stravy vitamíny a třeba echinaceu. Podpříte tím svou imunitu a váš boj s bradavicemi bude jednodušší.

Krok 2

Podpořte eliminaci bradavice tea tree oilem anebo aloe vera, které dejte na tampon. Ten přilepte anebo přivažte na bradavici a nechte působit po dobu 6 – 12 hodin, pak ho vyměňte za čerstvý. Dělejte tak dlouho, dokud bradavice nezmizí. Ale pozor, léčbu neprovádějte déle, než 7 dní.

Krok 3

Babské rady doporučují, abyste na bradavici na 5 minut přiložili silnější plátek česneku. Počítejte však s tím, že vás to bude pekelně pálit, ale do dvou dnů, byste se bradavice měli zbavit.

Krok 4

Když nemáte náturu na česnek, tak můžete zkusit ananas. Čerstvý ananas je totiž znám jako jeden z nejúčinnějších prostředků na bradavice. Bradavice po dobu pěti dnů potírejte šťávou z ananasu. Aby to mělo efekt, nechte šťávu působit po dobu 4 – 5 hodin. Pak pokožku omyjte. Během několika dnů by měla zmizet, pokud ne, tak po týdnu celý proces zopakujte.

Krok 5

Bradavic se zbavíte i pomocí vlaštovičníku. Potírejte bradavici šťávou z rostliny, a to několikrát denně po dobu minimálně jednoho týdne. Vždy nechte šťávu na bradavici zaschnout. Postižená kůže začne postupně hnědnout a nakonec vám vypadne celá bradavice i s kořínky.

Krok 6

Ricínový olej je skvělým léčivým prostředkem a má úžasné účinky na vlasy i pleť. Bradavice se ricínovým olejem zbavíte tak, že si jej nakapete na prst a ten pak vetřete do kůže bradavice a jeho okolí. Ricinový olej nanášejte na postižené místo alespoň dvakrát denně, dokud bradavice nezmizí (obvykle do jednoho týdne).

Krok 7

Na bradavici můžete použít i běžně dostupné prostředky z lékárny, které jsou obvykle založeny na kyselině mravenčí nebo kyselině salicylové. Touto kyselinou bradavici potírejte dvakrát denně po dobu jednoho týdne. Dojde k postupnému odumření bradavice, která pak nakonec sama odpadne.

Krok 8

Zubní pasta umí úžasně vyčistit stříbro a je účinná i na opar. S pomocí zubní pasty se můžete zbavit také bradavic. Bradavici zubní pastou potírejte pravidelně alespoň dvakrát denně a to po dobu jednoho týdne.

Jestliže na bradavice nezabrala alternativní léčba, je nutné, abyste navštívili lékaře. Ne pouze kvůli tomu, abyste si vybrali z několika možností, jak se bradavice zbavit (na výběr zde máte odstranění bradavice chirurgicky, laserem anebo zmraženým dusíkem), ale také abyste vyloučili vážnější problém.

Varování

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-se-zbavit-bradavic-bez-pomoci-lekare.html