jaktak.cz

Jak se zbavit rybenek v domácnosti | rady

Složitost: Lehké
Cena: Zdarma
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak se zbavit rybenek v domácnosti | rady. Ne každá návštěva je příjemná. Platí to například pro rybenky – asi jeden centimetr dlouhý hmyz se stříbrnými šupinkami. Tito tvorečci milují teplo, vlhko a tmu a často se vyskytují v koupelnách či na chodbách. Jejich přítomnost není nijak příjemná, přestože výrazně neškodí. Zbavte se rybenek v domácnosti jednou pro vždy! Jak na rybenky - krok za krokem.

Co je potřeba

vanilka
speciální chemické přípravky

Krok 1

Snažte se často větrat, udržovat místnost suchou a vzdušnou. Rybenky milují vlhká temná zákoutí a teploty přes 22°C. Pokud vytíráte zem, snažte se nenechávat například v rozích mokrá místa, a důkladně vysušujte.

Krok 2

Rybenky se na rozdíl od nás vyhýbají vůni vanilky. Kupte si v obchodě vanilkový lusk (ne náhražky nebo pouze vanilkovou vůni), podélně ji rozřízněte a položte do koutů místnosti. Během několika dní by měly být rybenky odstěhované.

Krok 3

Pokud ani vanilka nezabere, zajděte do obchodu s domácími potřebami nebo do hobby marketů. Zde můžete najít speciální přípravky. Známý je Formitox na hubení rybenek nebo Liquid Gel Fortox na mravence a rybenky. Pokud spoléháte spíše na generacemi prověřené recepty, kupte si borax. Doma ho smíchejte v poměru jedna ku jedné s cukrem a posypte jím podlahu místnosti, kde se rybenky vyskytují. Ráno zem pečlivě umyjte vodou, do které přidáte trošku sava.

Pokud se vám rybenek v domácnosti nedaří zbavit ani deratizačními prostředky, objednejte si služby deratizační firmy.
Údajně kromě vanilky pomáhá nastrouhaný brambor. Na postižená místa položte na papír nastrouhaný brambor a nechte rybenky přes noc se do brambor zahrabat, ráno je vyhoďte.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-se-zbavit-rybenek-v-domacnosti-rady.html