jaktak.cz

Jak vybrat parní čistič na domácí úklid | rady

Složitost: Mírný
Cena: 5001 - 20000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak vybrat parní čistič na domácí úklid | rady. Úklid a zabezpečení pořádku v domácnosti je snad z hlediska času a vynaložení vlastní energie nejnáročnější prací. Pořízení parního čističe vám ušetří spoustu času i námahy. Pokud zvažujete zakoupení tohoto přístroje, získejte předem co nejvíce informací, a to nejen u prodejců, porovnejte si i reference těch, co již přístroj vlastní a používají. Ne každý prodejce vám předá objektivní informace, ovlivněn pohnutkou, abyste koupili právě u něj. Při výběru parního čističe věnujte patřičnou pozornost porovnání cen a technických parametrů.

Co je potřeba

parní čistič

voda

Krok 1

Čistění párou je ekologické

Žádné saponáty a desinfekční prostředky, úspora času a hospodárnost, to je podstata parního čistění. Potřebujete jen obyčejnou vodu a minimální spotřebu elektrické energie. Suchá pára, která se vytváří jen z malého množství vody, je velice účinná při odstraňování všech nečistot včetně mastnoty. Takto vytvořená pára materiály nepromočí, pouze je zvlhčí.

Krok 2

Jednokomorové nebo dvoukomorové stroje

Asi vytušíte, že jednokomorové typy strojů poskytnou nižší výkon a efekt, než stroje dvoukomorové. Časové a energetické úspory přednostně splňují dvoukomorové parní čističe a od toho se odvíjí i cena. Jednokomorové stroje mají evidentně nižší cenu, ale nejsou tak výkonné. V tomto případě doporučujeme investovat více, aby výsledek a užitná hodnota splnily kýžený efekt.

Krok 3

Princip a manipulace obou typů čističe

Podstatu a zacházení s jednokomorovým čističem můžeme přirovnat k manipulaci s tlakovým hrncem, na který jsme zvyklí v domácnosti při vaření. Uzávěr nelze nikdy otevírat, pokud je v bojleru natlakovaná horká pára. U dvoukomorového čističe kromě bojleru je ještě jedna komora, zásobní studená nádrž, kde spojení s bojlerem zajišťuje přečerpávací pumpa. Tento dvoukotlový čistič i s relativně malým množstvím vody zaručí dostatečně dlouhou produkci páry. Stroj můžeme zapnout i tehdy, aniž bychom kontrolovali zůstatkový stav vody. Doplnit vodu můžeme kdykoliv. Manipulace je tedy celkově jednoduchá, bezpečná, nehrozí nedostatek vody v bojleru a kvalita páry je systematicky zajištěna.

Krok 4

Při výběru si všímejte udaných parametrů

•vybavení stroje (bezpečnostní zařízení, systém nádrží, napařovací žehlička a ostatní)

•tlak - minimální doba nahřátí a maximální provozní tlak, udávaný v barech

•objem (hmotnost, výška, šířka, hloubka)

•funkčnost

•užitek

•bezpečná manipulace

Krok 5

Tlak je nejdůležitější z parametrů

Čím větší tlak, tím vyšší teplota a tím je čistič výkonnější. To se vztahuje na dvoukomorové – dvoukotlové parní čističe. Při vyšším výkonu se rychleji zahřeje voda a tedy i čištění je rychlejší.

Krok 6

Co všechno parní stroj vyčistí

Strojem se snadno vyčistí nedostupná místa, kachličky, sociální zařízení, keramické obklady, spáry, kuchyňské prostory, nápeky v troubě, stroj poslouží k vytírání podlahy, stírání prachu, čištění oken a všechno ostatní, co potřebujete v bytě umýt. Na čistící chemii zapomeňte. Úspora je evidentní.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-parni-cistic-na-domaci-uklid-rady.html