10 až 30 minut
Nejnovější články v kategorii
Hřiby patří mezi nejoblíbenější houby v české kuchyni. Jejich výrazná chuť a masitá textura se skvěle hodí nejen do omáček nebo polévek, ale také do p…
Období pozdního léta a podzimu přináší do lesů kromě hříbků i oblíbené bedly. Jsou chutné, výrazně aromatické a snadno rozpoznatelné. Pokud na ně nara…
Hledáte lehký, svěží a nenáročný moučník, který se obejde bez pečení? Nepečený broskvový řez je ideální volba pro horké dny nebo nečekanou návštěvu. J…
Cuketa je oblíbená zelenina v kuchyni, ale málokdo ví, že se skvěle hodí i pro přírodní kosmetickou péči o pleť. Její vysoký obsah vody, vitamínů a mi…
Rajčata jsou ideálním základem pro letní saláty – jsou šťavnatá, osvěžující a plná chuti. V kombinaci s dýňovými semínky, sýrem, paprikou nebo bylinka…
Dýňová semínka jsou malým pokladem, který by byla škoda vyhazovat. Často končí v odpadu při přípravě dýňových pokrmů, ale přitom jsou nejen chutná, al…
Angrešt je často opomíjené ovoce, které má ale v kuchyni překvapivě široké využití. Jeho osvěžující sladkokyselá chuť se skvěle hodí nejen do dezertů,…
Léto je ideálním obdobím pro lehkou a zdravou stravu. V horkých dnech často nemáme chuť na těžká jídla, a právě tehdy přichází čas na zeleninové salát…
Také patříte ke šťastlivcům, kteří mají na zahradě nebo na chalupě pár keříků červeného rybízu? Pak vám jistě teď dozrává a je nejvyšší čas začít jej…
Slunce pálí, teploty šplhají ke třicítce a člověk má chuť utéct k nejbližšímu bazénu – nebo alespoň k ledničce. Co ale pít, když nechceme litry sladký…