jaktak.cz

Jak vybrat infrasaunu | rady

Složitost: Mírný
Cena: Více než 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak vybrat infrasaunu | rady. Teplo má blahodárné účinky na organismus, uvolňuje, relaxuje, zbavuje bolesti, řeší problémy se spánkem, posiluje imunitu a pomáhá odpočinout. V době, když je zima, se k těmto účelům užívají infrasauny. Tento typ saun patří u nás k velice oblíbeným. Chcete si také pořídit infrasaunu a nevíte si rady s jejím výběrem? V našem článku naleznete pár praktických rad, které vám s výběrem infrasauny pomohou.

Co je potřeba

• Kde bude infrasauna umístěná
• Jak velká má být
• Pro kolik lidí má mít
• Informace
• Peníze

Krok 1

Pro výběr té správné infrasauny je důležité vědět, kde ji chcete mít umístěnou. Rozhodně se infrasauna v paneláku bude svými rozměry lišit od té v rodinném domě. Infrasaunu však můžete mít postavenou i na zahradě. Velikost sauny se také liší od toho, pro kolik osob je určená. Nejmenší sauny mají velikost 90x90x190 cm. Ty největší infrasauny přesahují rozměry 210x195x230cm. Typ a velikost infrasauny vybírejte i podle toho, zda v ní budete trávit čas sami anebo v něčí společnosti (partner, rodina, přátelé a podobně). Infrasauny se vyrábí pro 1 osobu až celkem 6 osob.

Krok 2

Infrasauny se od sebe oddělují technologií infrazářičů. Na výběr máte infrazářiče keramické anebo karbonové světelné celoplošné fólie. Jejich vliv se liší v působení, tvorbě tepla i životnosti. Keramické zářiče jsou vhodnější pro menší infrasauny. Tyto zářiče mají velice dlouhou životnost a jsou velmi pevné. Karbonové jsou vhodné do těch saun, kde bude více osob, protože jsou více vodivé. V každé infrasauně je odlišný počet těchto zářičů, ten se odvíjí od velikosti sauny a podle toho pro kolik osob je určený. Ty největší infrasauny jich mají i 12.

Krok 3

Při výběru infrasauny si také všímejte vlnové délky, jakou zářiče vyzařují. Obecně platí, že čím je délka kratší, tím je účinek na organismus intenzivnější. Čím je naopak delší, tím více relaxační je. Koupit si můžete i takový zářič, který má středně dlouhou vlnovou délku. Některé infrasauny nabízí hned několik délek pro různé využití.

Krok 4

Velmi důležitým údajem při výběru infrasauny je samozřejmě příkon, který určuje spotřebu energie. Ty nejúspornější infrasauny mají příkon okolo 750W. Průměrné infrasauny mají příkon, který se pohybuje okolo 2000W. Byť jsou sauny velké a určené pro 6 osob, nemusí mít vždy velkou spotřebu, na trhu jsou i takové sauny, které mají příkon okolo 2250W.

Krok 5

Jedním z důležitých faktorů pro výběr je samozřejmě i váha infrasauny. Ta nejlehčí sauna určená jedné osobě váží jen cca 76 kilo, ty nejtěžší profi sauny pro několik osob mohou vážit i více než 400 kilogramů.

Krok 6

Infrasaunu si vybírejte také podle dalších doplňků – rádia, CD přehrávače anebo i ionizéru (čistička vzduchu, minerální okysličení).

Krok 7

V neposlední řadě infrasauny vybírejte i podle jejího designu. Tyto sauny jsou vyráběny z různého dřeva a je zde použito i různé sklo, barvy a podobně. Nejen v případě externích infrasaun je důležité, aby zapadala do celé scenérie (stylu stavby a zahrady), ladit by měla i s interiérem (koupelnou, obývákem, prostorem, kde bude umístěná).

Krok 8

Samozřejmě důležitost ceny nepodceňujte, i když by samozřejmě neměla být na prvním místě. Faktem však je, že mnohdy je maximální částka určená na koupi infrasauny vyčleněná už předem. Koupě infrasauny je totiž celkem slušnou investicí.

• Infrasaunu pro 1 osobu si můžete koupit již za necelých 16 000 korun.

• Infrasauna pro dvě osoby je na trhu dostupná již od 18 000 korun.

• Infrasauna pro tři osoby se prodává již od 23 000 korun.

• Cena infrasaun pro 4 osoby se prodávají od 35 000 korun a více.

• Infrasauna pro 6 osob se prodávají cca od 50 000 korun.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-infrasaunu-rady.html