jaktak.cz

Jak léčit bradavice

Složitost: Lehké
Cena: Zdarma
Potřebný čas: 5 až 10 minut

Máte bradavice spojené pouze s čarodějnicí z pohádky? Bohužel bradavice, výrůstky na kůži, trápí i hodně opravdových lidí. Tyto výrůstky jsou sice nezhoubné, ale nejsou příliš estetické. Bradavice jsou způsobeny papilomavirem HPV a přenášejí se dotekem, lidé se nejčastěji nakazí ve společných sprchách, v okolí bazénů apod. Nejčastěji se bradavice nacházejí na nohou, rukou a tak jako u čarodějnice na obličeji. Jak bradavice léčit?

Krok 1

Pokud se chcete bradavic zbavit, můžete to zkusit vlastními silami pomocí volně dostupných přípravků z lékárny, případně pomocí přírodních prostředků. Z přírodních prostředků je doporučováno použít např. česnek, jehož plátek přiložíte na 5 minut na bradavici, necháte působit a poté místo opláchnete vlažnou vodou. Zpravidla je třeba tento postup opakovat několik dní.

Krok 2

Dále je bradavici možno potírat minimálně dvakrát denně ricínovým olejem, případně na ni několik dní přikládat tampón napuštěný tea tree oilem a tento měnit aspoň každých 12 hodin. Také šťáva ze stonků vlaštovičníku může být vaším velkým pomocníkem při boji s bradavicemi, stačí s ní potírat postižené místo několikrát denně po dobu asi jednoho týdne.

Krok 3

Pokud vám nestačí výše uvedený výčet možností, můžete ještě sáhnout po ovoci. Příklad ovoce, které vám ve vašem boji s bradavicemi pomůže, je čerstvý ananas, respektive jeho šťáva. Stačí bradavici pokapávat v průběhu několika dní touto lahodnou šťávou a vždy ji nechat několik hodin působit.

Krok 4

Pokud jste milovníci banánů, tak také rozhodně nevyhazujte slupky z nich. Budete-li několik dní přikládat na bradavici kousek slupky z banánu vnitřní stranou dolů a necháte ji dlouhodobě působit (slupku je však třeba alespoň jednou denně vyměnit), určitě budete mít brzy vyhráno.

Krok 5

Pokud nemáte čas a chuť na zkoušení těchto výše uvedených metod, můžete se obrátit na kožního lékaře, který může bradavice odstranit pomocí laseru, kapalného dusíku, kyseliny salicylové, nebo se můžete obrátit na chirurgii, kde je možno tyto bradavice odoperovat. V případě, že vás trápí bradavice v okolí očí, je nutné toto řešit s očním lékařem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-lecit-bradavice.html