jaktak.cz

Jak na mluvení ze spaní | rady

Složitost: Složité
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak na mluvení ze spaní | rady. Vzhledem k hektické době, ve které žijeme, se problém mluvení ze spaní začíná týkat stále více lidí. Důvodem je především neklidný spánek a to, že i během spánku myslíme na řadu svých problémů i povinností. Pokud i vy mluvením ze spaní trpíte, máme pro vás poměrně špatnou zprávu. Tento stav se nedá nijak lékařsky odbourat. Samozřejmě je možné snažit se o maximální prevenci a tím tyto stavy alespoň co nejefektivněji eliminovat.

Krok 1

Tou nejlepší prevencí je samozřejmě vyvarovat se stresu, což však v dnešní době snad ani nejde. Pokud je stres součástí vašeho zaměstnání, snažte se nenosit si práci domů a nechte takzvaně stres přede dveřmi vašeho domu. Budete se cítit mnohem lépe a tím dospějete i ke kvalitnímu spánku s čistou hlavou. Díky tomu budete také skvěle vyspaní, což je jeden z dalších faktorů, které samotné mluvení ze spaní ovlivňuje. Při spánku totiž tělo kompletně regeneruje, proto není dobrou volbou se dlouhodobě přepínat.

Krok 2

Dejte si také pozor na to, co před spaním pijete. Řada nápojů totiž může velmi intenzivně stimulovat mozek a potom dochází k těmto stavům, při kterých mluvíte ze spaní, poměrně často. Jistě není třeba upozorňovat, že jedním takovým stimulantem je samozřejmě alkohol. Podobné vlastnosti má ale také káva, která díky kofeinu udržuje naše smysly v činnosti. Mnohem lepší volbou než alkohol či káva je dát si před spaním známou sklenici teplého mléka, které má velmi uklidňující účinek.

Krok 3

Samozřejmě pokud tuto „léčbu“ nasadíte, veďte si deníček, ve kterém si pravidelně zapisujte informace o tom, zda mluvení skutečně ustupuje, nebo jste na tom stále stejně. Zároveň do deníčku zaznamenávejte také to, co jste před spaním jedli a pili, zda jste sportovali či zda jste užili nějaký lék.

Krok 4

Pokud mluvení ze spaní neustává, bylo dobré přemýšlet i o různých utlumujících lécích, které byste si brali právě před vaším ulehnutím ke spánku. O používání těchto léků je však třeba poradit se s vaším lékařem. Je velmi vhodné, abyste lékaři ukázali také svůj výše popsaný deníček se záznamy ohledně vašich nočních aktivit.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-mluveni-ze-spani-rady.html