jaktak.cz

Jak vybrat kameru do auta | rady

Složitost: Mírný
Cena: 1001 - 5000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak vybrat kameru do auta | rady. Jste často na cestách? Potom je u vás riziko dopravní nehody mnohem větší, než u těch, kteří cestují minimálně. V případě jakékoliv nehody může být často problém objektivně dokázat, že vy skutečně nejste viníkem. Ideálním prostředkem je kamera do auta, díky které získáte nepopiratelný záznam o tom, co se v době nehody dělo před vaším, ale i za vaším vozem. Jak a na jaká kritéria takovou kameru do auta vybrat?

Krok 1

Hlavní prioritou by rozhodně mělo být rozlišení kamery do auta a tomu odpovídající kvalita záznamu. V tomto ohledu není dobré věnovat pozornost levným čínským modelům. Místo kvalitního záznamu ostatních aut uvidíte pouze nekvalitní obraz, který vám jako důkazní materiál moc neposlouží. Jedině ostrá kvalita obrazu hraje velkou roli.

Krok 2

S kvalitou obrazu samozřejmě závisí i množství nahraných dat. Každá kamera do auta by tak měla mít slot na dostatečně velkou paměťovou kartu, a měla by umožnit nepřetržité nahrávání s možností průběžného mazání nejstarších záznamů. To sice řada kamer splňuje, ale díky tomu že lze u nich využívat pouze paměťové karty malé kapacity, může takový záznam trvat například pouze 10 minut. Než tak zjistíte, co se vlastně stalo, a zda jsou všichni v pořádku, může kamera nadále běžet a skutečnou nehodu tak přehrát. Proto je velmi vhodné pořídit si kameru, která podporuje paměťové karty o velikostech do 32 GB.

Krok 3

Dalším důležitým parametrem při výběru kamery do auta je její pozorovací úhel, který by se měl pohybovat mezi 110 až 150˚.

Krok 4

V neposlední řadě je také vhodné vybrat kameru menších rozměrů nebo alespoň s krátkým držákem, díky kterému bude možné kameru umístit do vašeho auta nenápadně a tak, aby nebránila ve výhledu, ani nijak výrazně nenarušovala interiér auta.

Krok 5

Samozřejmě ne všichni jezdí pouze ve dne, a tak by mělo být nezbytností i noční vidění, nejlépe s funkcí automatického zapnutí. Díky tomu se můžete plně věnovat řízení a na kameru v autě nebrat ohled. Další praktickou funkcí je automatické spuštění kamery, které kameru zapíná ve chvíli, kdy se rozjíždíte a naopak vypne, pokud stojíte a je vypnutý motor.

Krok 6

Další velmi vhodnou a užitečnou funkcí kamery do auta, která se vám vyplatí hlavně při dokazování nehody, je nahrávání data a času na záznam z kamery. Při výběru kamery si proto u prodejce ověřte, zda přístroj touto praktickou funkcí vůbec disponuje.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-kameru-do-auta-rady.html