jaktak.cz

Jak vybrat strunovou sekačku | tipy

Složitost: Mírný
Cena: 1001 - 5000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak vybrat strunovou sekačku | tipy. Strunové sekačky jsou stroje pro sečení trávy prostřednictvím struny, která trávu seče. Jejich obliba roste především díky jejich příznivým cenám a také kvůli možnosti použití v nepřístupném terénu. S běžnou sekačkou můžeme být omezeni prostorem, se strunovou lze sekat kdekoliv. Jak ovšem vybrat vhodnou strunovou sekačku?

Krok 1

1. Cenově se pohybují strunové sekačky od stovek korun až po tisíce. Vybíráme vždy značkové sekačky od výrobce, nikoliv neznačkové. Obzvláště u levných strunových sekaček dochází často k jejich poškození a je nutná reklamace. Je vhodné je nakupovat u prodejců, kteří nabízejí záruku i sedm let.

2. Strunové sekačky vybíráme také podle použití. Při sekání drobné plochy vybereme elektrické, s nimi lze snadno posekat trávu kolem stromků, skalek a lze provést i jiné estetické úpravy, které nezvládne běžná sekačka. Snadno s nimi posečeme i trávu kolem stěn a trávu v nepřístupných příkopech.

3. Na sekání menších ploch můžeme vybrat strunové sekačky s akumulátorem, díky kterému lze sekat i 25 minut na jedno nabití. Díky omezení ze strany akumulátoru je používáme pro plochy, které jsou rozměrově menší.

4. Pro jakékoliv větší plochy jsou určeny benzinové strunové sekačky, ty jsou nejméně náročné a jsou nejvíce výkonné. Určeny jsou pro velké plochy a díky většímu výkonu je lze použít i pro vysokou trávu. Vhodné jsou i pro profesionální využití u specializovaných firem. Tuto sekačku si vybereme pokud nechceme být nijak omezení možnostmi sekání.

5. Pokud plánujeme i sekání drobných dřevin, tak vždy vybíráme výkonné benzinové sekačky s výměnným nástavcem, který lze zaměnit za nástavec s břity, jedná se pak o improvizovaný křovinořez, se kterým lze kosit drobné keře i velmi hustý porost. Pro větší výkon je třeba si zaplatit více peněz, rozdíly se pohybují v řádu tisíců korun.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-strunovou-sekacku-tipy.html