jaktak.cz

Jak vybrat meteostanici | tipy

Složitost: Mírný
Cena: 1001 - 5000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak vybrat meteostanici | tipy. Pořízení meteostanice může v mnohém zjednodušit život. Díky přesným údajům si můžeme snadno plánovat různé aktivity. Je ovšem třeba nezapomínat, že meteostanice je měřící zařízení, a pokud má měřit přesně, tak je nutné, aby byla značková a aby měla patřičnou certifikaci pro svou funkci. Mezi meteostanicemi jsou veliké rozdíly a při jejich výběru můžeme snadno pochybit, proto je třeba se držet základních pravidel výběru, jak meteostanici vybrat.

Krok 1

1. Prvním kritériem by mělo být rozhodnutí jestli chcete meteostanici analogovou nebo digitální. Jestliže ji vybíráte prvně, tak vždy volte digitální, práce s ní je velmi jednoduchá a disponuje mnoha funkcemi. Je také důležité se rozhodnout jaké funkce po meteostanici požadujete a jaké jsou pro vás zcela zbytečné.

2. Jestliže jste nároční a potřebujete znát podrobné informace, tak si zvolte takovou meteostanici, která vám ukáže teplotu, vlhkost vzduchu, tlak, čas východu a západu slunce, oblačnost, rychlost větru a další parametry. Zvolit si můžete i variantu, která ukládá informace do paměti, ze kterých vám vypočítá graf a určí i předpověď. Dražší modely vám dovolí si data z meteostanice přehrát do počítače a tam s nimi dále pracovat. Jestliže jste nenároční, tak si vyberte raději meteostanici s jednoduchým ovládáním a základními informacemi.

3. Vždy vybírejte meteostanici, která vám ukáže naměřené hodnoty pro interiér a také venkovní hodnoty. Stanice musí disponovat čidlem, které umístíte ven a díky kterému bude čerpat informace o venkovních podmínkách. Vybírejte si bezdrátové čidlo. Čidlo s drátkem vás bude velmi omezovat v umístění samotné meteostanice.

4. V neposlední řadě by měla obsahovat i další funkce, které jsou praktické a to je velký ukazatel hodin s podsvícením a možnost nastavení budíku. Pokročilejší meteostanice obsahují i rádio.

5. Neřiďte se cenou, ale kvalitou. Laciné meteostanice začínají selhávat rychle po záruce, kvalitní vám budou sloužit věčně. Nikdy nevybírejte první meteostanici, na kterou narazíte. Každý výrobce elektroniky jich nabízí mnoho, tak udělejte raději podrobný průzkum a vyberte si tu, která vám bude nejlépe zdobit interiér.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-meteostanici-tipy.html