jaktak.cz

Jak používat remosku | rady

Složitost: Mírný
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak používat remosku | rady. Remoska patří stále mezi oblíbené způsoby, jak si připravit rychle a jednoduše chutné jídlo. Příprava pokrmů v remosce má nesporně mnoho předností, díky intenzivnějšímu způsobu přípravy mají pokrmy s ovocem a zeleninou více vitamínů, jelikož se za tak krátkou dobu nestihnou zničit. Na trhu máme na výběr různé remosky, dnes jsou to především remosky s kvalitním nepřilnavým povrchem. Jak remosku používat?

Krok 1

1. Remosku při vaření ani pečení nepředehřívejte, pokud ji ale předehřejete, tak to nevadí. Rychlost přípravy je v ní tak rychlá, že předehřívání není potřeba.

2. Po vložení připravovaných surovin remosku vždy pouze přiklopte horním víkem a následně ji zapněte, nic složitého v jejím ovládání nehledejte.

3. Teplé moučníky a dezerty

Pro vytváření moučníků a dezertů používejte remosky s teflonovým povrchem, pokud takový povrch nemá, tak jsou vhodné teflonové misky. Jestliže plánujete přípravu moučníku, který zabere celou plochu remosky, tak ji vymažte tukem, manipulace pak bude snadnější. Rovněž můžete použít pečící papír.

4. Pečení masa

Při pečení masa ho vložte do remosky a odklápějte ji pouze pro podlévání masa. Jestliže budete připravovat pokrm v alobalu, tak ho pečlivě utěsněte, aby vám šťáva nevytekla.

5. Dušení

Dušení jídla by mělo probíhat ve vlastní šťávě, případně ho podlévejte, aby nedocházelo k vaření, ale dušení.

6. Smažení

Při smažení používejte tuk, který odolá vyšším teplotám, tedy nejlépe oleje nebo vepřový tuk. Jídlo vždy při smažení zakryjte, aby neprskal olej ven a aby se po domě nešířil pach ze smažení. Víko odklopte vždy pro otočení smaženého pokrmu.

7. Grilování

Grilování je podobné jako smažení, akorát tuk nanášíme až postupně prostřednictvím mašlovačky.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pouzivat-remosku-rady.html