jaktak.cz

Jak čistit ucpané póry

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč

Ucpané póry jsou problémem všech lidí bez ohledu na věk nebo pohlaví. Rozdíl je pouze v tom, že někomu se póry ucpávají více a někomu méně. Ucpávání pórů je způsobeno mnoha vlivy, mezi které patří nezdravé stravování, časté vymačkávání akné, ale také hustota smogu, kouření, práce v prašném prostředí i dospívání, během kterého se póry ucpávají nejvíce. Póry je třeba čistit vždy, ale je vhodné si zvolit nejšetrnější způsob, který póry vyčistí bez toho, aniž by je výrazněji poškodil.

Krok 1

Kosmetické tampony Jedná se o nejčastější způsob čištění pleti. Pleť je vhodné čistit postupně více tampony, které budou vždy navlhčené v kosmetické vodě určené pro čištění pleti. Její cena je i v řádech desítek korun, stejně tak jako u tamponů, a je vhodné provádět čištění pravidelně.

Krok 2

Vymačkávání Jedná se o oblíbenou metodu. Je ovšem zapotřebí vymačkávat pouze zanícené nebo velmi ucpané póry. Vymačkávání provádějte pouze čistýma rukama, které jsou umyté dezinfekčním mýdlem. Doporučené je vymačkávání slabým kapesníkem. Vymačkávání by mělo probíhat nehty dvou ukazováčků. Nevymačkávejte póry zbytečně, ničíte tím svaly kolem pórů a ty poté ztrácí schopnost se zatahovat a ucpávají se více.

Krok 3

Noční krémy Vyvarujte se všech nočních krémů na pleť. Noční krémy pouze ucpou póry a ty pak nemají možnost dýchat a vylučovat škodlivé látky.

Krok 4

Pleťové masky Pleťové masky jsou nejideálnější variantou pro čištění pleti. Slouží k vyčištění pórů a zároveň k vyživení pokožky. Existuje mnoho druhů pleťových masek, které lze aplikovat i podle aktuálních problémů. Jiné masky se používají na suchou pleť a jiné zase na příliš mastnou pleť.

Krok 5

Tonizační vody Jsou vhodné pro mastnou i suchou pleť, póry se následně více zatahují a nemají tendenci absorbovat okolní smog a nečistoty. Kůže je pak následně i pružnější a odolnější.

Krok 6

Odličovací kosmetika Při používání make-upu je důležité zvolit kvalitní odličovací kosmetiku jinak se budou póry ucpávat více.

Krok 7

Speciální přípravky Při nadměrném ucpávání pórů a častých zánětech kůže je vhodné navštívit dermatologa nebo si přímo v lékárně vyžádat speciální přípravky vhodné k čištění a redukci akné a ucpaných pórů.

  • Tento článek má pouze informativní charakter a nenahrazuje lékařskou péči.

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-cistit-ucpane-pory.html