jaktak.cz

Jak vybrat detektor kovů | rady

Složitost: Mírný
Cena: 5001 - 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak vybrat detektor kovů | rady. Z hledání různých pokladů či kousků historických předmětů a cenností se stal téměř sport. Hledání kovových předmětů za pomoci detektoru kovů i tělu prospívá - protože jste na čerstvém vzduchu, chodíte na dlouhé procházky a poznáváte přírodu. Odměnou může být nález mince nebo třeba historické šavle. Detektory kovu může používat kdokoliv, jsou snadno dostupné a jejich ovládání není obtížné. S rostoucím zájmem o geocaching přístroje nalezly i širší uplatnění. Uvažujete-li, že si detektor kovů pořídíte a stanete se jedním z hledačů pokladů, pak vám přijdou vhod následující rady. Jak si vybrat detektor kovů?

Krok 1

Cena přístroje

Ještě než si detektor kovů začnete vybírat, tak si stanovte cenový strop, je totiž pro výběr velmi důležitý. Ceny detektorů kovů se značně liší podle technické vybavenosti přístroje.

Krok 2

Začátečníci

Mnoho začátečníků s detektory si často kupuje méně kvalitní modely. Levné detektory kovů mají ale nižší citlivost. A protože je "hledač pokladů" nezkušený, technické mantinely přístroje se projeví nespokojeností a nakonec i odložením přístroje do garáže. Zvažte tedy, zda neinvestovat do svého koníčku více prostředků. Třeba se to vyplatí.

Krok 3

Pohybový detektor

Vždy si vybírejte pohybové detektory, pouze s nimi můžete kroužit nad zemí a efektivně hledat kovy. Bezpohybové jsou určené především pro lepší odhad uložených kovů.

Krok 4

Diskriminace

Detektory s diskriminací rozlišují, o jaký kov se jedná. Takové detektory kovů jsou i výrazně dražší. Tato vlastnost je velmi důležitá, díky ní lze snáze identifikovat cenný kov.

Krok 5

Citlivost

U detektorů je potřeba, aby přístroje měly nastavitelnou citlivost, kterou je vhodné měnit podle druhu terénu a rozsahu hledání.

Krok 6

Cívka

Jedná se o nejdůležitější část detektoru kovů. Má tvar buď koncentrické D, 2D a pak jsou k dipozici i další modely.

Krok 7

Analogový vs digitální

Pokud si chcete koupit nejlevnější detektor kovů, tak si kupte analogový. Levné digitální detektory delší dobu zpracovávají informace z cívky. Ve všech ostatních případech si zvolte detektor kovů digitální, protože vám na displeji ukáže všechny důležité informace.

Krok 8

Rychlost odezvy

Rychlost odezvy je jedna z nejdůležitějších vlastností, detektory s pomalou rychlostí odezvy nikdy nekupujte, jelikož přijdete zbytečně o mnoho zajímavých nálezů.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-detektor-kovu-rady.html