jaktak.cz

Jak objevit krásy Egypta | rady

Složitost: Mírný
Cena: 5001 - 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak objevit krásy Egypta | rady. Egypt je pozoruhodnou severoafrickou zemí přitahující turisty hlavně díky nádhernému Rudému moři, které je vyhlášenou lokalitou pro potápěče a vyznavače šnorchlování. Kromě toho je Egypt ale také lákadlem díky své bohaté historii. Je známo, že je kolébkou civilizace a pozůstatky dávné historie jsou vidět dodnes na řadě míst. Pro dnešní Egypt je charakteristické spojení historie s moderní současností, která se projevuje hlavně v několika známých letoviscích, která disponují prvotřídními hotely a službami pro turisty.

Krok 1

Do Egypta se můžete vypravit téměř v kteroukoliv roční dobu a vždy tam na vás bude čekat teplé počasí i moře. Zajistěte si levnou letenku například v některé akci na internetových stránkách, které vám po zadání cílového místa najde nejlevnější letenku.

Krok 2

Egypt můžete poznat například při plavbě výletní lodí po Nilu. Loď poskytuje pohodlné ubytování a při zastávkách v přístavech se můžete seznámit s místními zajímavostmi.

Krok 3

Navštívit Egypt a nevidět pyramidy by byl hřích. Pyramidy v Gize jsou poslední ze sedmi divů starověkého světa, tak jak tento seznam vedla do nedávna organizace UNESCO. Pyramidy jsou patrně z celého Egypta nejnavštěvovanější turistickou atrakcí.

Krok 4

Neméně působivé jsou ovšem i další pamětihodnosti a svědci dávných bohatých časů. Například proslulý chrámový komplex v Karnaku nebo Abu Simbel. Snad nejznámější pamětihodností je bývalé královské město Luxor, které se nachází na jihu země a ukrývá řadu starověkých artefaktů. Po Nilu se můžete dostat do proslulých Théb, kde můžete vidět věhlasné Údolí králů a prozkoumávat 62 impozantních hrobů.

Krok 5

Dobrodružnější povahy mohou sednout na velblouda, projet pouští Sahara a navštívit oázu Siwa v pusté, ale přesto úchvatné krajině.

Krok 6

Krásným výletem je i cesta do hlavního města Káhiry, která vás uchvátí neskutečným lidským mraveništěm a pak hlavně bezpočtem muzeí ukrývajícím historicky nejcennější památky na starověkou civilizaci.

Krok 7

Pro milovníky dovolené u moře jsou k dispozici nejznámější egyptské destinace, jako je Hurghada, Marsa nebo Sharm el Sheikh. Rudé moře vás okouzlí pestrým podmořským světem a zdejší hotely vám nabídnou dokonalou pohostinnost, perfektně vybavené pokoje a stravování ve formě all inclusive.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-objevit-krasy-egypta-rady.html