jaktak.cz

Jak na safari v Zanzibaru | rady

Složitost: Mírný
Cena: 5001 - 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak na safari v Zanzibaru | rady. Je málo míst na světě, které ve vás vyvolají představy fantastické romantiky, jako je to v případě Zanzibaru. Zanzibar je ostrovem v Indickém oceánu a je součástí východoafrické země Tanzanie, od které jej dělí pouhých 35 km. Zanzibar vás okouzlí rozmanitostí vůní hlavně koření všeho druhu a pak úžasnými tropickými plážemi.

Krok 1

Na Zanzibar se můžete vydat v kteroukoliv roční dobu, neboť zde panuje stále stejné příjemné počasí. Průměrná teplota vzduchu 30°C a moře 25°C. Stačí zabalit něco málo letního oblečení a můžete vyrazit.

Krok 2

Pořiďte si levné letenky z pohodlí svého domova. Například na internetových stránkách letuška si můžete rezervovat letenky do Dar Es Salaamu ležícím v Tanzánii, nebo do jiného místa v Tanzanii, včetně ubytování.

Krok 3

Dovolená v Zanzibaru bude určitě splněním vašich snů. Okouzlí vás zde tropické pláže s jemným bílým pískem a korálové útesy ukrývající pestrobarevný a bohatý podmořský svět, který je rájem pro milovníky potápění a šnorchlování.

Krok 4

Ubytování naleznete hotelech i typických ostrovních bungalovech například u pověstné krásné pláže Nungwi poblíž hotelu My Blue. Poznat můžete i hlavní město Stone Town s jeho křivolakými uličkami nebo můžete nakupovat v městečku Kendwa.

Krok 5

Pobyt na Zanzibaru si můžete zpestřit výletem na safari. Slunná Tanzanie láká turisty z celého světa kromě průzračným mořem, korálovými útesy a nekonečně dlouhými písčitými plážemi také nedotčenou přírodou a divočinou.

Krok 6

Pojmy jako kráter Ngorongoro, národní park Serengeti nebo vesnice obývaná Masaji, obrovské travnaté pláně, ale i pověstná poušť Kalahari. To vše je pravá a nefalšovaná Afrika.

Krok 7

Na safari se můžete ze Zanzibaru dostat zakoupením fakultativního výletu přímo na místě, nebo si jej rezervovat ještě před odjezdem u cestovní kanceláře.

Krok 8

Většina zájezdů na Zanzibar je kombinována právě se safari, kde se obvykle jezdí v džípech propojených vysílačkami a hledají se zajímavosti, jako jsou kromě běžné fauny i levharti, gepardi, sloni, ale i vzácní nosorožci, kteří byli pytláky málem vyhubeni. Zážitkem jsou čápi marabu, které můžete spatřit na stromech při fascinujícím západu slunce. V řece můžete zažít i hrochy nebo krokodýly. To všechno je safari, které můžete poznat o dovolené na Zanzibaru.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-safari-v-zanzibaru-rady.html