jaktak.cz

Jak nevynechat krásy Vídně | rady

Složitost: Mírný
Cena: 5001 - 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak nevynechat krásy Vídně | rady. Vídeň je jako hlavní město Rakouska Čechům velice blízká, nejen geograficky, ale i pocitově. Vznik města sahá do dob římské říše, kdy vznikla na místě římského vojenského tábora Vindobona. Později se stala sídlem habsburské monarchie, jejíž součástí byly i Čechy. Vídeň je plná historických památek, které stojí za to navštívit třeba v adventním čase, kdy můžete spojit prohlídku města s vyhlášenými vídeňskými vánočními trhy.

Krok 1

Na cestu do Vídně se můžete vydat buď vlastním autem, nebo vlakem. Oblíbené jsou také různé jednodenní či vícedenní zájezdy pořádané některými cestovními kancelářemi. Z Prahy do Vídně je to z Prahy po trase přes Znojmo a Hatě cca 290 km. Pokud se vypravíte z Brna, je to přes Mikulov pouhých 130 km. Plánovat trasu můžete pomocí „plánovače tras“ na internetu, nebo internetového jízdního řádu.

Krok 2

Pro pobyt ve Vídni je dobré si pořídit plánek všech historických památek a dalších zajímavostí, abyste nic důležitého nevynechali. Dobrou radou je pořídit si předem slevovou kartu „Vienna Card“ například na „on-line nákupu Vienna Card“, na kterou můžete navštívit více památek, budete mít zdarma dopravu MHD a více než 200 slev při návštěvě divadel, muzeí či restaurací a známých vídeňských kaváren.

Krok 3

Při prohlídce Vídně byste neměli vynechat nejznámější a nejnavštěvovanější pamětihodnosti, jejichž seznam i podrobný výklad jejich historie najdete v českém jazyku na internetových stránkách o Vídni. Radou, jak nevynechat krásy Vídně, je použít například kočár tažený koňmi, který s vámi objede nejvýznamnější trasy.

Krok 4

Zřejmě nejznámější pamětihodností je zámek Schönbrunn, kdysi letní císařské sídlo. Překrásný a rozsáhlý zámek je obklopen nádhernými zahradami, které lákají k procházkám a posezení od jara do podzimu.

Krok 5

Dalšími zajímavostmi je Belveder, kde je galerie výtvarného umění, Albertina, rovněž muzeum, světoznámá Katedrála sv. Štěpána, z jejíchž ochozů je úchvatný výhled na město a okolí, Hofburg, který byl oficiálním sídlem habsburské monarchie, budova Opery, parlament a další významné stavby.

Krok 6

Vynechat nemůžete ani Prátr, což je nejslavnější rakouský zábavní park se spoustou atrakcí v čele s obřím ruským kolem, ze kterého je rovněž impozantní pohled na město.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-nevynechat-krasy-vidne-rady.html