jaktak.cz

Jak dobře nakoupit v New Yorku | rady

Složitost: Mírný
Cena: Více než 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak dobře nakoupit v New Yorku | rady. Chcete-li opravdu dobře a levně nakoupit, je nejlepší volbou New York. Můžete zde nakoupit výrazně levněji i zboží, které je u nás i v jiných zemích a městech drahé. Navštívit New York se vám vyplatí nejen z důvodu levných nákupů, ale i pro alespoň krátké a zběžné nasátí atmosféry tohoto obrovského města, které je asi nejkosmopolitnějším místem na světě.

Krok 1

Pořiďte si letenku výhodně pomocí internetu. Využijte řady nabídek na levné letenky například od agentur a vypravte se sami do New Yorku.

Krok 2

Záleží samozřejmě na tom, co chcete nakupovat a kolik hodláte utratit. Zkušení a znalí turisté, kteří si tento způsob nakupování oblíbili, radí, že výhodné je pořídit si elektroniku, oblečení i další sortiment. Elektronika drží ceny po celý rok, kupovat oblečení je výhodné vždy po sezóně, kdy zboží bývá ve výprodeji.

Krok 3

Připravte se na to, že obchodní domy v New Yorku jsou z důvodu drahých pozemků stavěny do výšky, takže mají několik pater. To je důvodem, že zde strávíte hodně času, který si podle toho musíte naplánovat.

Krok 4

Jelikož je oblečení pro Američany velice levné, nepřekvapí nikoho, že nosí jen značkové oděvy a obuv. Světové značky, které se u nás prodávají za vysoké ceny, můžete v New Yorku pořídit někdy i za méně než poloviční ceny oproti našim. Týká se to například značek Elementh, DC, Etnies, Roxy a dalších.

Krok 5

Mezi jednotlivými nákupními destinacemi v New Yorku bývají značné rozdíly. Levně můžete nakoupit například v East a West village. Naopak luxusní a vyhlášené obchůdky jsou bezpochyby na věhlasné Páté Avenue.

Krok 6

K největším obchodním domům v New Yorku patří Bloomingdale’s, Macy’s a Century 21th.

Krok 7

Chcete-li pořídit levnou elektroniku, pak se vypravte do obchodního domu B&H na spojnici 34. ulice a 9. Avenue nebo do Best Buy nebo Circuit City.

Krok 8

Levné potraviny prodávají obchodní řetězce Safeway a Giant nebo obchody Wal-Mart, Sears a K-mart, kde pořídíte i levné oblečení či jiné zboží.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-dobre-nakoupit-v-new-yorku-rady.html