jaktak.cz

Jak okusit tajuplné Maroko | rady

Složitost: Mírný
Cena: Více než 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak okusit tajuplné Maroko | rady. Maroko je arabskou zemí ležící v severní Africe. Zřízením je to konstituční monarchie a státním náboženstvím je islám. Prvním dojmem, kterým na vás Maroko zapůsobí, je chaos. Ovšem to je jen zdání, kterému podlehne cizinec, jelikož všechno má svůj neměnný řád. Krajina Maroka je stejně tajuplná jako jeho obyvatelé. Při velkém okruhu Marokem můžete obdivovat pouště, hory, kaňony. Milovníci dovolené u moře budou nadšeni krásným pobřežím, tvořeným písečnými plážemi omývanými na severu vodami Středozemního moře a na západě Atlantickým oceánem.

Krok 1

Do Maroka si můžete vypravit dvěma způsoby. Prvním je letecká přeprava a druhým je cesta po souši přes Evropu a poté využití služeb některé trajektové společnosti.

Krok 2

Maroko v posledních letech láká stále větší počet turistů a cestovatelů. Tato arabská země s bohatou historií, kulturou a velkým počtem přírodních unikátů je bránou Orientu a nejlepším způsobem jak tento tajuplný svět okusit.

Krok 3

Zážitkem je prohlídka starověkých a středověkých měst jako jsou Ait, Benhaddou, Essaouira, Marrákeš nebo Fés. Už ze samotných názvů na vás dýchá vůně, tajuplnost a exotičnost Orientu.

Krok 4

Pobřežní oblasti mají typické středomořské klima, zatímco ve vnitrozemí vás překvapí značné teplotní rozdíly. Zejména pohoří Atlas a Rif, která dosahují třítisícových výšek, kde bývá stálá sněhová pokrývka jsou protikladem písečných pouští, kde nejsou výjimkou padesátistupňová vedra. Na východě Maroka je poušť Sahara. Vedle pouští jsou v Maroku ovšem rozsáhlá místa s nádhernou přírodou a příjemným počasím.

Krok 5

Pověstná je marocká kuchyně, kterou byste měli okusit. Zážitkem je už jen procházka po tržištích přeplněných nejrůznějším zbožím. Budete obdivovat hromady exotických koření, která jste dosud neznali, spousty ovoce a zeleniny, ale i dalšího zboží. Tajuplné uličky skrývají ve svém stínu množství krámků a dílen. Většina místních řemeslníků vyrábí své výtvory přímo na chodníku.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-okusit-tajuplne-maroko-rady.html