jaktak.cz

Jak poznat vlídnou tvář Zimbabwe | rady

Složitost: Mírný
Cena: Více než 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak poznat vlídnou tvář Zimbabwe | rady. Republika Zimbabwe je vnitrozemský stát na jihovýchodě Afriky. V koloniálních dobách bylo toto území známo jako Rhodesie. V minulosti prošla tato země mnoha změnami. Samostatnost získala Rhodesie až v r. 1980 a všemi byla uznána pod novým názvem Zimbabwe. Ani potom však nenastal potřebný klid. Dodnes zde vládne garnitura s prvky diktatury. Tento nestabilní politický stav odrazuje mnohé turisty od návštěvy Zimbabwe, což je velká škoda, vzhledem k přírodním krásám, kterými tento stát oplývá.

Krok 1

Pořiďte si letenku do Zimbabwe na webových stránkách společností, které prodávají letenky z výchozích letišť v Praze, Bratislavě nebo Vídni, do cílového místa v Harare, hlavním městě Zimbabwe.

Krok 2

Ubytování si můžete zajistit buď v některém hotelu v Harare, nebo v kempech, které jsou k dispozici v přírodních rezervacích.

Krok 3

Krajina v Zimbabwe nabízí neuvěřitelné zážitky. Většinu území zaujímá náhorní plošina Matabele o průměrné nadmořské výši 1 tisíce metrů, která se na severu svažuje k údolí řeky Zambezi a na jihu k řekám Limpopo a Sabi. Už jen názvy těchto řek dávají tušit, o jakou exotiku se jedná.

Krok 4

Zřejmě nejznámější a jedinečnou zvláštností jsou Viktoriiny vodopády na řece Zambezi, kam směřuje nejvíce turistů přijíždějících do Zimbabwe. Kaňony vyhloubené v pralesích řekou Zambezi lákají v posledních letech vyznavače adrenalinového raftingu.

Krok 5

Rozhodně se vám vyplatí zúčastnit se výletu na safari. Zimbabwská příroda, to jsou savany i džungle a při jízdě v terénních vozidlech s místním doprovodem můžete pozorovat lvi, gazely i další zvířata žijící volně v přírodě.

Krok 6

Zimbabwe je pro turisty, kteří mají rádi nespoutanou přírodu, kam ještě nedorazili davy turistů. Tento ráj zvířat a jedinečných přírodních úkazů je pravou ukázkou černé Afriky, jak ji znali Hanzelka a Zikmund.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-poznat-vlidnou-tvar-zimbabwe-rady.html