jaktak.cz

Jak zhlédnout operu v Sydney | rady

Složitost: Mírný
Cena: Více než 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak zhlédnout operu v Sydney | rady. Budova opery v Sydney se stala, vedle klokana, snad nejznámějším symbolem Austrálie. Její architektonické hodnoty jsou stále uznávány na celém světě a právem tuto stavbu zapsalo UNESCO v roce 2007 na seznam světového kulturního dědictví. Bylo to poprvé, co byla stavba zařazena na tento seznam ještě za autorova života. Autorem tohoto originálního díla je dánský architekt Jorn Utzon, který operu v tomto stylu navrhl v roce 1956 a vyhrál mezinárodní architektonickou soutěž vyhlášenou vládou Nového Jižního Walesu.

Krok 1

Vypravte se do Sydney třeba na vlastní pěst. Stačí si obstarat letenku například pomocí internetu, kde jsou na webových stránkách nabízeny výhodné lety. Levnou letenku můžete ve vyhledávačích pořídit při akčních nabídkách.

Krok 2

Let do Australie není samozřejmě nijak krátký a navíc překonáte časový posun deseti hodin. Ovšem zase poznáte jiná letiště při mezipřistáních, kde si můžete nakoupit suvenýry či dárky z exotických dálek.

Krok 3

Sydney je největším australským městem a hlavním městem australského státu Nový Jižní Wales. Rozkládá se kolem jednoho z nekrásnějších přístavů na světě a dominantou přístavu je právě unikátní stavba Opery. Kromě této budovy je dalším symbolem Sydney most zvaný Harbour Bridge a také historická část města nacházející se v "The Rocks" a dále v místě zvaném Paddington.

Krok 4

Světově proslulá Opera, v angličtině Sydney Opera House, je postavena na východním výběžku Circular Quay. Jedná se skutečně o světovou raritu jak pro svou konstrukci, tak i pro svůj netypický a dosud nevídaný vzhled. Atraktivní a zároveň unikátní je i její umístění.

Krok 5

Nejnavštěvovanějším místem v Sydney je zmíněná Circular Quay, postavená kolem sydneyské zátoky. Nyní je to místo s přístavem pro trajekty, vlakovou stanicí i terminálem zámořské dopravy. Je zde příjemný park pro odpočinek, odkud je nejkrásnější výhled na budovy Opery a na Harbour Bridge.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-zhlednout-operu-v-sydney-rady.html