jaktak.cz

Jak si užít Tyrolsko po celý rok | rady

Složitost: Mírný
Cena: 5001 - 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak si užít Tyrolsko po celý rok | rady. Tyrolsko si většina lidí spojuje s lyžováním, jelikož se sem sjíždějí lyžaři z celé Evropy, ovšem místní krajinu i zvyky si lze užívat nejen v zimním období, ale prakticky po celý rok. Ať už se sem vydáte v jakékoliv sezóně, tak můžete být příjemně překvapeni. Pro Čechy je velkou výhodou to, že mají Rakousko hned za z¨humny, a tak tam lze snadno cestovat jak autem, tak třeba i autobusem od nějaké cestovní kanceláře.

Krok 1

Centrem Tyrolska je Innsbruck, který je i centrem kultury a v okolí se nachází velké množství lyžařských středisek. Pokud jedete do Tyrolska lyžovat, tak je výběr velmi individuální, všechny sjezdovky i střediska jsou si velmi podobná a při výběru lze jen stěží udělat chybu. V celém Tyrolsku se celkem nachází kolem 80 lyžařských středisek, která dohromady nabízí 5200 kilometrů sjezdovek.

Krok 2

Na Tyrolsko se nekoukejte pouze jako na zimní destinaci, je obzvláště pěkné především koncem jara a v létě, kdy tu vše kvete a počasí je tu jako stvořené pro dlouhé túry. Horská turistika by vás měla dostat až na jih země, kde se nachází slavné Dolomity. Příroda je tu tak krásná, že patří i do seznamu UNESCO. Jestliže se chystáte vyrazit na turistiku v zimě nebo brzy z jara, tak si přichystejte běžky nebo sněžnice, pokud později, tak pouze kvalitní boty.

Krok 3

Na co se můžete těšit, tak to jsou nákupy. Když se tu pořádají tradiční trhy, tak nabídnou mnoho výrobků řemeslné a ruční práce, od kožených až po dřevěné výrobky. Nakoupíte zde především oblíbené výrobky z kůže, skla, vlněného sukna nebo filc. Překvapí vás tu selské trhy, ale i obchodní domy.

Krok 4

Pokud chcete načerpat skvělou atmosféru, tak se vydejte na masopustní průvod maškar, ale nejprve se ujistěte, že se daný rok koná, jelikož se tu opakuje každé 3 4 roky. Z dalších tradic se můžete těšit na slavnostní shánění dobytka, tradiční horské vatry a jarní Gauderfest.

Krok 5

Samozřejmostí by měla být tradiční tyrolská kuchyně, která obsahuje jídla, která se už staletí připravují stejným způsobem. Je vhodné si nejprve obstarat průvodce, abyste věděli, co všechno máte ochutnat.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-uzit-tyrolsko-po-cely-rok-rady.html