jaktak.cz

Jak poznat historii Malty | tipy

Složitost: Mírný
Cena: 5001 - 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak poznat historii Malty | tipy. Malta je krásný ostrovní stát, ze kterého historie doslova číší. Proběhly zde jedny z nejdůležitějších historických událostí, které se podepsaly i na současné podobě ostrova, ten nyní obsahuje nespočet památek, které se řadí do světového kulturního dědictví UNESCO. Pro milovníky historie je Malta doslova rájem, kde lze sledovat střet křesťanské a muslimské kultury. Jak poznat pravou historii Malty?

Krok 1

K poznání maltské historie je potřeba na Maltu dorazit a to můžeme udělat buď prostřednictvím letadla či trajektu, který vás tam doveze přímo z Itálie. Na samotné Maltě se lze už pohybovat nejlépe vypůjčeným vozem, ale i místní dopravou.

Krok 2

Celá Malta je tvořená třemi ostrovy a to jsou Goza, Comini a Filfla. Jestliže toužíte poznat Maltu takovou, jaká je, tak je vhodné navštívit všechny tři ostrovy, nejvíce památek ovšem najdete na největším ze tří ostrovů, na ostrově Goza. Naleznete zde památky od pravěku až po středověk.

Krok 3

Jako první je dobré začít od historického začátku a navštívit buď slavné jeskyně s jeskynními malbami, nebo shlédnout impozantní monolitické chrámy. Na ostrově Gozo se nachází celkem sedm chrámů, dva z nich jsou z doby bronzové. Určitě navštivte i chrámy Hagar Qin, Mnajdra a Tarxien, které jsou považovány za architektonické skvosty.

Krok 4

Na Maltě se také odehrávala významná část bitvy mezi Kartágem a Římem, byly tu Maltézští rytíři, Arabové i Napoleon. Jako další významný odkaz historie navštivte město Mdina, kde můžete nalézt strážní věž Torre dello Stendardo, slavnou ulici Triq Villegaigon, kapli svaté Anny, náměstí svatého Pavla a také kostel svatého Petra a Pavla.

Krok 5

Za významný je považován také kostel ve vesnici Xewkija. Jestliže jedete ne Maltu, tak nevynechejte hlavní město Valetta. V hlavním městě vás nejprve zaujmou velkolepé hradby, dále kostely, katedrály a slavné přístavy Marsamxett Harbour a Grand Harbour.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-poznat-historii-malty-tipy.html