jaktak.cz

Jak vybrat ten pravý řecký ostrov | tipy

Složitost: Mírný
Cena: 5001 - 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak vybrat ten pravý řecký ostrov | tipy. Při cestování po Evropě je téměř povinností navštívit i Řecko. Starostí mnoha lidí je ovšem skutečnost, že nevědí, na jaký ostrov se podívat. Řecko má 167 obydlených ostrovů, z toho jen některé z nich se nabízí jako destinace k cestování a trávení letních dovolených. Samotné ostrovy lze rozdělit i podle polohy, jejích největších ostrovů, ale především podle moře, které je omývá. Jaký řecký ostrov tedy vybrat?

Krok 1

Do první kategorie lze zařadit Jónské ostrovy, ty jsou charakteristické tím, že nejsou tolik horké a lze na nich narazit i na bujnou vegetaci. Patří mezi turisticky nejnavštěvovanější. Patří sem Korfu, které je nazýváno smaragdovým ostrovem a to proto, že je nejzelenější. Je tu průzračné moře, krásné orchideje i olivovníková pole. Dále sem spadá Lefkada, ta je rovněž krásná a najdete zde hornatější terén, z pevniny se na ni lze dostat autem. Zakynthos a Kefalonie jsou ideálními ostrovy, protože mají podobné specifikace jako Korfu a nejsou v letním období tak přeplněné turisty.

Krok 2

Dále je třeba zmínit Kykladské ostrovy, ty leží uprostřed Egejského moře a výhodou je, že nejsou tolik navštěvované. Nejznámější jsou ostrovy Santorini a Mykonos. Santorini je sopečného původu a nabízí především velké množství malebných uliček a příjemnou atmosféru. Mykonos potěší svým příjemným prostředím a prázdnými plážemi.

Krok 3

Dále jsou to ostrovy označené jako Severní Egeia, tedy ostrovy na severu Egejského moře. Patří sem ostrovy Thassos, Lesbos a Skiathos. Tyto ostrovy jsou blízko pevniny a není problém se na ně dostat autem, turisty přivítají velmi prázdné pláže a velké množství vegetace, především borovic.

Krok 4

Další skupinou je dvanáct ostrovů označených jako Dodekanéské ostrovy. Nejtnámější je Rhodos, tam na vás čekají velmi pěkné památky, hezká příroda, ale také více turistů. Dále jsou to Samos a Kos, najdete na nich velmi pěkné pláže a celou řadu historických odkazů na antickou minulost.

Krok 5

Samostatnou kapitolou je největší řecký ostrov Kréta, který nabízí vše, co si jen jako turisté můžete přát. Jsou tam krásné pláže, nesčetné množství antických památek, skvělé hotely, jídlo, noční život a mnoho dalšího.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-ten-pravy-recky-ostrov-tipy.html