jaktak.cz

Jak si vychutnat divokou Patagonii | tipy

Složitost: Mírný
Cena: Více než 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak si vychutnat divokou Patagonii | tipy. Patagonie je právem označována za jedno z nejkrásnějších míst na světě. Není však určena pro líné turisty, kteří chtějí lenošit na pláži, nýbrž pro opravdové dobrodruhy, kterým nevadí, že pro zhlédnutí překrásných scenérií budou muset odolávat tvrdému terénu i přírodním podmínkám. Samotná Patagonie se nachází na koncovém cípu jižní Ameriky, kde se dělí mezi Chile a Argentinu. Ačkoliv je zde podnebí drsné, tak půvaby této země stojí za to navštívit. Chystáte se na poznávací zájezd do jižní Ameriky? Jak si vychutnat divokou Patagonii?

Krok 1

Nejprve je potřeba, abyste se do Patagonie dostali a to buď tak, že využijete programu cestovních kanceláří nebo tak, že si sami koupíte letenku a místo prozkoumáte na vlastní pěst. Mnohdy je to mnohem příjemnější varianta. Nezapomeňte si ale s předstihem rozměnit peníze za pesos.

Krok 2

Rozdělte si cestu tak, abyste viděli všechny nejkrásnější dominanty Patagonie. Na argentinském území se setkáte s rozlehlou pampou a na chilské straně zase s vysokými horami. Zapomeňte na kempování, to je většinou zakázané, jelikož celou Patagonii tvoří hustá síť národních parků, tak je třeba se spolehnout na hotely.

Krok 3

Vezměte útokem park Los Glaciares, tam spatříte dominantu vaší cesty, impozantní ledovcovou řeku Perito Moreno, která je široká kolem 5 kilometrů a vysoká 60 metrů. Můžete celou scenérii sledovat z dálky nebo se tam vypravit s turistickou lodí. Každou chvíli se z ledovcové řeky trhají ledové bloky o velikosti domu a padají do vody, je to úchvatná podívaná.

Krok 4

Navštivte také skalní štít Fitz Roy, ten má výšku 3405 metrů a je vyhledáván především horolezci, kteří si jej zamilovali. Příroda je všude velmi divoká, narazíte na průhledně tyrkysová horská jezera, divoké a prudké řeky i na nekonečné travnaté pampy.

Krok 5

Následně navštivte park Torres del Paine, kde se nachází skalní věže stejného názvu. Pravděpodobně jste je už někdy viděli na plakátech. Nejkrásnější jsou při západu slunce a vyplatí se čekat klidně celý den, abyste si je mohli vyfotit.

Krok 6

Oblast Patagonie je téměř třináctkrát vetší, než je rozloha České republiky. Na severu najdete zasněžené sopky, dále obrovská ledovcová jezera, ve středu pak ledovcové řeky a směrem k jihu žulové masivy a mokřady. Ačkoliv se jedná o náročnou cestu, tak o to krásnější jsou zážitky, které jsou po návštěvě Patagonie nezapomenutelné.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-si-vychutnat-divokou-patagonii-tipy.html