jaktak.cz

Jak vybrat zahradní domek | rady

Složitost: Mírný
Cena: 5001 - 20000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak vybrat zahradní domek | rady. Zahradní domky se stále ve větší míře stávají běžnou součástí našich zahrad. Mohou sloužit k nejrůznějším účelům. Ať už jako úložný prostor pro zahradní techniku a nářadí nebo jako chatka vybavená jednoduchým nábytkem, kde je možné v létě přespávat nebo umožnit dětem, aby si zařídily zahradní domek podle své fantazie.

Krok 1

Výběr zahradního domku bychom měli přizpůsobit jednak velikosti a stylu zahrady, a jednak účelu, pro který chceme zahradní domek na své zahradě využívat.

Krok 2

Současná nabídka zahradních domků je dostatečně široká a zahradní domky jsou většinou designově pěkně řešené. Vybrat si můžete třeba takový zahradní domek, který bude se bude stylově hodit k vašemu domu.

Krok 3

Zahradní domky jsou prodávány jako malé dřevostavby, jejichž usazení na zahradu je otázkou jednoho dne. Na vás je vybudování betonové základové desky, nebo pevné dlažby na vhodném místě, a pokud si vyberete dodavatele, který domek na místě smontuje, máte hotovo. Nevyplácí se montovat zahradní domek svépomocí, neboť to vede většinou ke komplikacím.

Krok 4

Na trhu je však možno sehnat i zahradní domky, které vám daná firma zhotoví na míru dle vašich dispozic v závislosti na velikosti vaší zahrady, nebo i s ohledem na vzhled a charakter vašeho domu.

Krok 5

Zahradní domky jsou většinou zhotoveny z kvalitního smrkového dřeva. Menší zahradní domky mají panelovou konstrukci a rám bývá pobit palubkami, nebo mají srubovou konstrukci.

Krok 6

Většina zahradních domků má sedlovou střechu a střešní krytina bývá pískovaná lepenka, asfaltové šindele, nebo plech. Záleží na vašem vkusu, aby vzhled zahradního domku ladil se zahradou i domem.

Krok 7

Důležitý je výběr dveří, které mohou být jednokřídlé i dvoukřídlé, které budete potřebovat v případě uskladňování zahradní sekačky či jiného rozměrného nářadí na zahradu.

Krok 8

Vedle všech vlastností, jaké by vámi vybraný zahradní domek měl mít, je nejdůležitější jeho samotná funkčnost, praktičnost a přístupnost. Vždy se ohlížejte na vlastní pohodlí a účelnost zahradního domku.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-zahradni-domek-rady.html