jaktak.cz

Jak vyrobit vánoční sněhuláčky z květináčů jako dekoraci

Složitost: Lehké
Potřebný čas: 30 minut a více

Chtěla jsem s dětmi u nás doma vytvořit předvánoční atmosféru. Nakoupila jsem potřebné věci a s dětmi jsme prožili báječné, tvůrčí odpoledne. Tato vánoční dekorace není drahá a ani těžká. Fantazii se meze nekladou a sněhuláčky z obyčejných květináčů můžete obdarovat přátele, aby jim svým veselým vzhledem zpříjemnili sváteční dny.

Co je potřeba

Na většího sněhuláčka: květináč vysoký 10 cm s šířkou vršku 11 cm – cena 10 Kč polystyrenovou kuličku o průměru 8 cm – cena 10 Kč dětské ponožky ve velikosti asi 32–33 Na menšího sněhuláčka: květináč vysoký 8 cm s šířkou vršku 9 cm – cena 9 Kč polystyrenovou kuličku o průměru 6 cm – cena 7 Kč dětské ponožky ve velikosti asi 23–25 Dále budeme potřebovat: vodou ředitelný Balakryl Uni bílé barvy – cena 150 Kč štětec noviny hadr tavnou pistoli s náboji dětské ponožky centropenové fixy – černá, oranžová knoflíčky látku na šálu

Krok 1

Je to taaak jednoduché… Nejprve si na stůl rozprostřeme staré noviny, abychom si nezničili ubrus. Balakryl naředíme dle potřeby vodou a štětcem natíráme barvu na květináčky. Se štětcem pracujeme zleva doprava (ne nahoru a dolu), abychom neměli šmouhy. Spodek květináče si natřeme jako první. Poté pokračujeme dolů až po krajní rantl. Vrstvu necháme zaschnout a tento postup opakujeme ještě dvakrát, aby měl květináč bílou barvu beze šmouh.

Krok 2

Než květináčky zaschnou, tak si nachystáme sněhuláčkovu hlavičku… Vezmeme polystyrenovou kouli a centropenovou fixou nakreslíme obličej (oči, mrkev a úsměv z uhlí). Zapojíme tavnou pistoli do elektřiny. Podle velikosti sněhuláčka si nachystáme dětskou ponožku. Tu navlíkneme na polystyrenovou kouli a na čtyřech místech (čelo, brada, obě uši) ponožku připevníme tavnou pistolí.

Krok 3

Když máme květináčky a hlavičky nachystané, sněhuláčka spojíme. Okolo dírky v květináči dáme lepidlo z tavné pistole a hned přitiskneme hlavičku sněhuláčka. Na přední stranu nalepíme knoflíčky a kolem krku omotáme sněhuláčkovi šálu (aby se nám šála nehýbala, přichytneme ji na pár bodech lepidlem z tavné pistole). A je hotovo.

Krok 4

Sněhuláčky můžeme vylepšit ozdobením spodního rantlu květináče… První jsem zdobila tavnou pistolí. Koupila jsem si náboje do tavné pistole se stříbrnými třpytkami a těmito třpytkami pak udělala jakési větší třpytivé kamínky. Postupovat můžete stejně třeba i podle obrázků, které jsem k tomuto návodu na vánoční dekoraci nafotila.

Krok 5

Na další sněhuláčky jsem použila akrylovou fosforovou barvu (koupila jsem v papírnictví – je vodou ředitelná a její cena se pohybuje okolo 65 Kč). Barvu si dle potřeby naředíme na paletku vodou a štětcem nanášíme na spodní rantl dokolečka fosforovou barvu (po zaschnutí je lehce nažloutlá). Ve tmě potom sněhuláčci svítí. Je to opravdu kouzelné.

Krok 6

Spodní rantl nebo celkově květináček si můžete nazdobit podle své fantazie – té se meze nikdy nekladou! Lze koupit akrylové, vodou ředitelné barvy v různých barevných odstínech. A pokud si s dětmi vyrobíte podobnou vánoční dekoraci, podělte se o své fotky.

Krok 7

Také si užijte s dětmi skvělé okamžiky! KRÁSNÉ VÁNOCE!


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyrobit-vanocni-snehulacky-z-kvetinacu-jako-dekoraci.html