jaktak.cz

Jak připravit jahodovo-banánové smoothie | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: Méně než 5 minut

Jak připravit jahodovo-banánové smoothie | recept. Smoothie je velmi oblíbený druh nápoje. Mnohým z nás může připomínat dětsví (koktejlové nápoje z mléčných barů). K oblíbeným druhům koktejlů patří jahodové a banánové. Proč obě chutě nespojit? Nabízím recept na jahodovo-banánové smoothie s mlékem tzv. Milkshake. Určitě stojí za to vyzkoušet. Ráda se s vámi podělím o svůj recept.

Co je potřeba

350 g čerstvých jahod
1 banán
2 čajové lžičky třtinového cukru
1 polévková lžíce CHIA semínek
1 polévková lžíce Goji (Kustovnice čínská)
250 ml mléka

Krok 1

Smoothie je jemně mixovaný nápoj z ovoce či zeleniny (nebo mix obojího). Smoothie je většinou bez přídavku cukru. Pokud máte rádi sladší nápoje, můžete přidat třtinový cukr. Do smoothie lze dát jakékoliv ovoce nebo zeleninu dle vaší fantazie. Do mixéru přidáte ovoce, které máte nejraději, přidáte vodu nebo džus a rozmixujete na pyré. Lze udělat i variantu s alkoholem a budete na párty za hvězdu – fantazii se meze nekladou. Velkou výhodou tohoto nápoje je snadná vstřebatelnost živin a vitamínů díky mixování. S přidáním mléka se tomu říká Milkshake a to je varianta, kterou si připravíme podle mého následujícího receptu.

Krok 2

Jahodovo-banánové smoothie

Banán oloupeme, nakrájíme na menší kousky a vložíme je do mixéru. Přidáme omyté jahody a ostatní suroviny (třtinový cukr, CHIA semínka, Kustovnici čínskou a mléko). Mixér zapneme na maximum a mixujeme, dokud se nevytvoří hladké pyré. Poté nalijeme do skleničky a servírujeme ozdobené jahůdkou.

Krok 3

Banánovo-jablečné smoothie s mlékem

Ingredience:

2 banány

1 velké jablko i se slupkou

1 čajová lžička Goji

1 čajová lžička CHIA semínek

½ čajové lžičky mleté skořice

2 čajové lžičky třtinového cukru

250 ml mléka

Opět všechny ingredience přidáme do mixéru a rozmixujeme na hladké pyré.

Krok 4


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-jahodovo-bananove-smoothie-recept.html