jaktak.cz

Jak navlnit vlasy bez kulmy I návod

Složitost: Lehké
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak navlnit vlasy bez kulmy I návod. V současné době jsou v módě vlasy převážně vyžehlené, občas nás ale stihne nálada na romantické vlny, které vypadají velmi žensky. Pokud však nevlastníte nejnovější model chytré kulmy, pravděpodobně máte pocit, že se vln musíte vzdát. Není to až tak úplně pravda. Dnes si ukážeme, že k dokonalým vlasům není potřeba vůbec nic, krom pár starých natáček.

Co je potřeba

  • natáčky
  • hřeben
  • lak na vlasy

Krok 1

Suché či téměř suché vlasy pročešte a jednotlivé prameny začněte natáčet na natáčky. Prameny vlasů kolem obličeje natáčejte směrem ven od obličeje, jinak vám vlny polezou do očí a bude vám to velmi nepříjemné.

Krok 2

Další řadu vlasů natáčejte na natáčkách opačným směrem – směrem k hlavě. Směr natáčení vlasů na natáčky stále střídejte – jednou k hlavě, jednou od hlavy. Vždy se při rozhodování, kterým směrem budete pramen natáčet, řiďte dle natáček u obličeje. Pokud například natáčíte pátý pramen vlasů, platí, že první natáčky umístíte směrem od hlavy, další pramen půjde směrem k hlavě, další pramen od hlavy, další k hlavě a tedy pátý pramen půjde opět od hlavy. Vlasy můžete natáčet i jedním směrem, ale účes a celkový výsledek bude mnohem méně plastický.

Krok 3

Nechte natáčky ve vlasech přes noc. Ráno vlasy pročešte hřebenem a vlasy důkladně natupírujte. Pokud tupírování přeskočíte, vlasy vám brzy slehnou a nebudou vypadat tak hezky.

Krok 4

Nakonec do vlasů naneste dostatečné množství laku na vlasy, případně fixační vosk, který dodá vlnám dostatek pružnosti a vlny tak vydrží až několik dní v perfektním stavu.

  • Vlasy nemusí být nutně čerstvě umyté, aby se výsledek podařil. Naopak doporučuji vlasy den nemýt, vlasy budou mít pro tento účes mnohem lepší texturu.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-navlnit-vlasy-bez-kulmy-i-navod.html