jaktak.cz

Jak vybrat vhodnou hračku pro kojence | rady a tipy

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč

Jak vybrat vhodnou hračku pro kojence | rady a tipy. Radost rodiny nezná mezí. Toužebně očekávané miminko konečně přišlo na svět, a tak příbuzní horečně přemýšlejí, jaký dárek novorozenci dát. A volba padne nejčastěji na hračku. Většinou je to první věc, kterou s sebou bereme na návštěvu, když se na děťátko jdeme podívat.

Krok 1

Čerstvě narozené dítě moc hraček nepotřebuje. Nepotřebuje vlastně žádné, protože si vystačí se svými ručičkami, které postupně poznává a dává je do úst. Když už je větší, pozoruje, co se kolem něj děje. Ideální hračkou jsou závěsné kolotoče nad postýlku nebo hrazdičky nad lehátko, které může miminko pozorovat a tím se zabaví.

Zrovna tak se osvědčí i hrací deka, která stimuluje rozvoj dítěte. Je čas nabídnout i pískací nebo šustivé hračky, protože kojenec už reaguje na zvuky. Některá miminka milují i takové hračky, které vyluzují jednoduché melodie. Hodí se i omyvatelná pískací leporela. Každopádně by hračky měly být lehoučké a zkonstruované tak, aby je miminko mohlo chytit a udržet v ruce.

Krok 2

Zhruba okolo šestého měsíce se děťátku začnou prořezávat první zoubky. Ideální nabídnout mu kousátka, klidně i chladící. Nastal také čas zpříjemnit robátku koupání, a to pomocí hraček do vody, které jsou k tomu určené. Na řadu přichází i hrací kostky a pyramidy. Prostě vše, co se dá stavět na sebe, bořit a zase stavět.

Dřevěné hračky mají jednoduchý tvar, syté barvy a dětem se hodně líbí. Radost miminku uděláte i edukačními hračkami a labyrinty.

Krok 3

V prvních týdnech miminko poznává svět hlavně svými ústy, teprve později zapojí ručičky. Když je mu jeden rok, pokouší se o první krůčky. Jakmile bude jeho chůze jistější, může se pustit na výpravu po svém pokojíčku třeba s pejskem, slonem nebo žirafou na kolečkách, kterou tahá za sebou.

Pokud si s výběrem dárku nejste jisti, poraďte se s ostatními členy rodiny. Je to i dobrá pojistka proti tomu, aby se dárky neopakovaly

 

Při výběru hračky dbejte na to, aby byla zdravotně nezávadná.

Dejte pozor na to, z jakého je materiálu, a z jeho kvality rozhodně neslevujte.

Hračky musí být bezpečné, a to po všech stránkách.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vybrat-vhodnou-hracku-pro-kojence-rady-tipy.html