jaktak.cz

Jak správně tvarovat obočí

Složitost: Lehké
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak správně tvarovat obočí | rady a tipy. Jednou je v módě obočí tenké jako nitka, pak zase hodně tvarované nebo hustší. Módní trendy nejsou to jediné, čím bychom se měly my ženy při jeho tvarování řídit. Záleží i na tom, jaký máme obličej, zda jsme spíše přírodní typ nebo se naopak hodně líčíme. Jak postupovat, aby obočí působilo přirozeně a harmonicky s naší vizáží?

Co je potřeba

  • kvalitní pinzeta 
  • dobré osvětlení 
  • tužidlo na vlasy 
  • tužka na obočí

Krok 1

Hezké obočí je takové, které vypadá upraveně. Přesto my ženy máme snahu vylepšit i to, co je téměř dokonalé. V prvorepublikových filmech vystupují herečky s nesmírně tenkým obočím, klenutým, které jim dodávalo mírně udivený výraz. S tím velmi opatrně, protože hlavně starším ženám by tato linie mohla zbytečně propůjčit přísný a nekompromisní vzhled. Nesnažte se vytrhat chloupky tak, aby obočí tvořilo půloblouk, vypadá to vyumělkovaně. Přirozené je pouze mírné vyklenutí. Nikdy netrhejte víc chloupků najednou, postupujte vždy po jednom a stejným směrem. Jen se vyhnete chybám. Mějte na paměti, že obočí už nemusí na rozdíl od jiných chloupků dorůst. Proto neustále sledujte, jestli tvar, kterého chcete docílit, vám vyhovuje.

Krok 2

Pokud se přeci jen stane, že obočí nedoroste a vy nejste s výsledkem spokojená, nezbývá, než vzít do ruky tužku na obočí ve stejné barvě a domalovat holá místa. Používejte vždy kvalitní pinzetu, aby vás trhání chloupků nebolelo. Zrovna tak je důležité dobré osvětlení, abyste na obličej dobře viděla. I tak ale bude okolí obočí nejspíš zarudlé. Počítejte s tím a na pokožku aplikujte chladivý gel. Ideální je aloe vera. 

Možná jste s tím, co vám příroda nadělila, spokojená, ale radost vám kazí zježené chloupky. Jestliže trčí do stran, zafixujte je tužidlem. Pozor na to, aby se vám nedostalo do očí.

Krok 3

Kulatý obličej snese mírně špičaté obočí. Obočí ve tvaru přímky je u širokého obličeje s vystouplými lícními kostmi nežádoucí. Naopak se hodí pro obličej dlouhý, protáhlý a hodně štíhlý. Nejšťastnější jsou majitelky oválného obličeje, který je považován za ideální. Mohou si dovolit, co se jim líbí, protože úpravou obočí nepotřebují nic korigovat.

  • Nevytrhávejte obočí těsně předtím, než půjdete na ples, do divadla nebo na významnou schůzku.
  • Jestliže se objevily v obočí šedé chloupky, nechte si je od kosmetičky nabarvit.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-spravne-tvarovat-oboci.html