jaktak.cz

Jak na roztřepené konečky vlasů

Složitost: Mírný
Cena: Zdarma
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak na roztřepené konečky vlasů | rady a tipy. Konečky vlasů jsou nejcitlivějšími částmi celého vlasu, takže první problémy se projevují většinou právě na nich. Potíže jsou často způsobeny více faktory najednou, roli hraje nesprávná výživa i zhoršující se životní prostředí. V následujících řádcích naleznete další důvody a také tipy, jak se poškození vyvarovat.

Co je potřeba

kadeřnické nůžky, sponky či skřipec na sepnutí vlasů, bavlněné oblečení

Krok 1

Konečky ostříhejte

Jakmile zaregistrujete problém s konečky, zajděte si nechat vlasy o něco zkrátit. Vlasy sice mají regenerační schopnost, ale konečky jsou jednoznačně nejméně vyživované z celé délky vlasu. Jediným řešením je tedy vzít do ruky nůžky. Na ty klasické však zapomeňte, vlasům neprospívají. Nechte se ostříhat speciálními kadeřnickými.

Krok 2

Pozor na umělá vlákna

Uměla vlákna často způsobují tzv. elektrizování a vysušování těch částí vlasů, které přijdou s oblečením do kontaktu. Proto se vyhněte umělým materiálům, popřípadě vlasům dopřejte větší péči.

Krok 3

Vlasy při koupání sepněte

Častým důvodem vysušování je koupání. Ať už v létě v moři, nebo doma ve vaně. Dopřáváte-li si koupele, a přitom máte dlouhé vlasy, sepněte si je do drdolu. Neustálé namáčení a opětovné schnutí vlasům škodí.

Krok 4

Upravte si péči o vlasy

Nemyjte si vlasy moc často a šampon aplikujte jen na pokožku hlavy. V opačném případě byste si vlasy zbytečně vysušovali a tím si zadělávali na problém s nekvalitními konečky.

Horký vzduch vycházející z fénu také nepůsobí příznivě. Výsledkem jsou nejen sušší konečky, ale paradoxně i mastnější pokožka, která takto reaguje na vysušení. Omezte tedy fénování na kratší dobu a poté nechte vlasy volně doschnout, nebo je fénujte chladnějším vzduchem.

Nekvalitní žehlička má stejný vliv jako fén, při práci s ní se konečkům vyhýbejte.

Ani přípravky na odbarvování či barvení vlasům neprospívají. Pokud se potýkáte s roztřepenými konečky, tyto přípravky úplně vynechte.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-roztrepene-konecky-vlasu.html