jaktak.cz

Jak upéct chleba v pekárně | rady

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upéct chleba v pekárně | rady. Poradím vám jak na vynikající tmavý (žitný) chleba o váze 700 g. Pořídili jste si domácí pekárnu na chleba? A hledáte zajímavé recepty do domácí pekárny? Tak co takhle si v domácí pekárně upéct tento vynikající chleba? Upečeme si vynikající tmavý žitný chleba.

Co je potřeba

310 ml vlažné vody

2 lžičky soli

1 lžičku cukru

2 lžičku sušeného mléka

2 lžičky oleje

200 gramů celozrnné žitné mouky

200 gramů žitné mouky chlebové

120 gramů chlebové mouky pšeničné

1 lžička sušeného droždí

1 lžíci kmínu – nejlépe celý kmín

1 lžíci slunečnicových semen a 1 lžíci dýňových semen

Krok 1

Ingredience na chleba se dají do pečící nádoby a domácí pekárna se zapne na program celozrnný chléb.

Krok 2

Po upečení chleba necháme vychladnout. Dobrou chuť!

Abyste neměli děravý chleba po vyndaných hnětacích nožích, doporučuji před posledním hnětením (před pečením) nože vyndat a těsto uhladit.

Použijte i další recepty na chleba z domácí pekárny, vynikající je například banánový chleba. Domácí pekárny nabízejí pečení těchto zajímavých variant chleba. Pokud se vám recept na pečení chleba líbil, dejte mu svůj hlas. Děkuji.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-chleba-v-pekarne-rady.html