jaktak.cz

Jak připravit lososa se špenátem a krémovou omáčkou

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit lososa se špenátem a krémovou omáčkou. Filety z lososa představují skvělou volbu pro všechny, kdo mají v oblibě rybí maso, ale nechtějí se potýkat s rybími kostmi. Tato ryba je nejen chutná, ale obsahuje také velké množství nenasycených mastných kyselin a dalších zdraví prospěšných látek. Následující odstavce vám přináší jednoduchý recept na lososa se špenátem a krémovou omáčkou. Tento pokrm budete mít připravený během 20 minut i s přílohou, což jistě oceníte zejména během pracovního týdne.

Co je potřeba

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 g filetů z lososa
  • 150 g čerstvého baby špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml smetany
  • 2 lžíce hustého bílého jogurtu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř, čerstvá bazalka

 

Krok 1

V pánvi rozpálíme 1 lžíci olivového oleje a z obou stran na něm osmažíme osolené a opepřené filety z lososa. Z obou stran by měly mít lehce zlatou barvu, avšak uvnitř losos nemusí být propečený.

Krok 2

Filety poté z pánve vyjmeme, nalijeme do ní zbylou lžíci olivového oleje a přidáme na tenké plátky nakrájený česnek. Krátce jej orestujeme (nesmí zhnědnout) a následně přisypeme lístky důkladně omytého baby špenátu.

Krok 3

Po chvilce špenát ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a zalijeme jej smetanou a bílým jogurtem. Špenát posléze dusíme zhruba 5 minut, dokud nezvadne. Omáčku podle potřeby dochutíme a přidáme i nasekanou čerstvou bazalku.

Krok 4

Špenátovou směs rovnoměrně rozetřeme do zapékací mísy a poklademe ji osmaženými filety z lososa. Vše pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 7 minut, dokud není losos zcela propečen.

Krok 5

Lososa se špenátem a krémovou omáčkou podáváme s vařenými brambory, bramborovou či batátovou kaší nebo jinou oblíbenou přílohou. Na talíři jej doplníme čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Pro zjemnění chuti omáčky lze místo bílého jogurtu použít ricottu či mascarpone.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-lososa-se-spenatem-kremovou-omackou.html