jaktak.cz

Jak vyrobit domácí koupelový olej pro nejmenší

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak vyrobit domácí koupelový olej pro nejmenší | návod na výrobu domácího koupelového oleje. Pro péči o pokožku novorozenců i větších dětí je vhodné vybírat přírodní kosmetiku. Při koupání je pak důležité pokožku dítěte zbytečně nevysušovat, ale naopak ji zvláčnit a navrátit jí potřebnou hydrataci. K tomu se skvěle hodí domácí koupelový olej pro nejmenší, který šetří přírodu i Vaší peněženku. Návod popisujeme níže.

Co je potřeba

  • 150 ml mandlového (nebo jiného vhodného – např. jojobový nebo avokádový) oleje
  • 2 lžíce čerstvých či sušených bylinek
  • 3 kapky éterického oleje (není nutný)
  • čistá lahvička či jiná vhodná nádoba

K péči o dětskou pokožku se skvěle hodí např. následující druhy bylinek:

Levandule a stejně tak i meduňka lékařská pak navíc oplývají uklidňujícími účinky a působí proti nespavosti.

Mandlový olej zklidňuje pokožku, pomáhá hojit spáleniny, ekzémy a jiné kožní potíže. Zlepšuje stav suché a citlivé pokožky. Velmi vhodný je také olej jojobový, jenž se hodí i pro citlivou pokožku a má hydratační a hojivé účinky. Avokádový olej je pak hypoalergenní, příznivě působí na přecitlivělou a podrážděnou pokožku a účinně ji hydratuje.

Z éterických olejů se pro nejmenší hodí zejména levandule, mandarinka, heřmánek římský či modrý.

Krok 1

Mandlový nebo jiný rostlinný olej nalijeme do žáruvzdorné misky a přidáme čerstvé či sušené bylinky. Olej zahříváme na mírném ohni ve vodní lázni alespoň 2 hodiny.

Krok 2

Následně olej přefiltrujeme přes plátýnko a promícháme jej s éterickým olejem. Hotový koupelový olej přelijeme do čisté lahvičky.

Do koupele přidáme asi 1–2 lžíce koupelového oleje, v závislosti na velikosti vaničky (vany).

Koupelový olej se dá jednoduše vyrobit také z hotového bylinkového oleje, který jsme vyrobili louhováním bylinek za studena.

Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Společnost Solex Services s.r.o. neručí a není odpovědná za škody vzniklé užitím informací (částečným nebo úplným), které jsou uvedeny v článku. Zároveň společnost neručí a není odpovědna za škody vzniklé užitím informací (úplných nebo částečných) obsažených v článku třetí osobou.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-vyrobit-domaci-koupelovy-olej-pro-nejmensi.html