jaktak.cz

Jak ugrilovat kotlety v medové marinádě

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak ugrilovat kotlety v medové marinádě | recept na grilované vepřové maso a medovou marinádu. Doporučuji vyzkoušet následující marinádu na maso. Je extrémně jednoduchá a výsledek vás rozhodně překvapí. Jen prosím nezaměňujte čerstvé bylinky za sušené, chuť je pak úplně jiná. Sušená bazalka chutná spíše jako máta, čerstvou bazalku podle mého názoru plnohodnotně nenahradíte. I bazalka koupená v supermarketu udělá v tomto případě lepší službu než sušená.

Co je potřeba

  • vepřové kotlety
  • 50 ml citronové šťávy
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • mletý pepř
  • nať tymiánu
  • bazalka

Krok 1

Vepřové kotlety (krkovici) nakrájejte na plátky. Okraje nařízněte, aby se při tepelné úpravě nekroutily. Je na vás, zda dáte přednost masu bez kosti či s kostí. Ve druhém případě musíte dbát zvýšené opatrnosti a maso s kostí dobře propéct.

Krok 2

Marinádu připravíte prošleháním citronové šťávy, oleje a tekutého medu. Vznikne emulze, do které přidáte pepř a drobně nasekané zelené bylinky. Množství záměrně neuvádím, čím více, tím lépe. Sůl do marinády nepřidáváme, solíme až před grilováním.

Krok 3

Plátky masa obalte marinádou a nechte v chladničce alespoň jeden nebo dva dny před přípravou odležet. Těsně před vložením na gril kotlety osolte. Maso během grilování otáčejte, med rychle karamelizuje a pálí se. Pokud se vám povede maso nepřipálit, odměnou bude křehoučký kořeněný plátek.

Krok 4

Grilované maso podávejte s čerstvou zeleninou a chlebem. Bylinky jsou výrazné a tak není potřeba žádný dresing.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-ugrilovat-kotlety-v-medove-marinade.html