jaktak.cz

Jak upéct slaný koláč s fazolemi a sýrem

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upéct slaný koláč s fazolemi a sýrem | rychlý a snadný recept z fazolí. Dnešní recept je tak trochu co dům dal. Zaujal mě hlavně tím, že obsahuje fazole, které u nás nejsou zrovna oblíbené. Doufala jsem, že ve společnosti uzeného masa a sýra nebudou chuťově tak výrazné. Koláč nebo spíše nádivka chutná dobře, ale fazole byly odhaleny. Aby ne, když na řezu je taková hezká mozaika jednotlivých přísad! Doporučuji vyzkoušet, určitě ho zařadím do jídelníčku častěji. 

Co je potřeba

  • 350 g uzeného masa
  • 400 g vařených fazolí
  • 100 g tvrdého sýra
  • 200 g zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku na pečení
  • petrželová nať
  • sůl podle potřeby

Krok 1

Vyšlehejte zakysanou smetanu s celými vejci do hladké hmoty.

Krok 2

200 g polohrubé mouky (snídaňový hrnek) promíchejte s kypřicím práškem a zašlehejte ke směsi v misce.

Krok 3

Fazole, nejlépe různobarevné, sceďte a propláchněte, pokud koláč připravujete z konzervovaných luštěnin. Suché fazole musíte nejprve uvařit v dostatečném množství vody. Připomínám, že luštěniny se solí zásadně před koncem varu.

Krok 4

Uzené maso a tvrdý sýr pokrájejte na kostky. Lépe to jde, necháte-li si maso i sýr v obchodě nakrájet na plátky. Nať petržele také nakrájejte na malé kousky.

Krok 5

Všechny připravené ingredience přidejte do misky, promíchejte a nalejte do malého pekáčku nebo jiné formy. Vložte do předehřáté trouby a 40 minut pečte při 180 °C.

Krok 6

Koláč krájejte na porce a podávejte se sladkokyselou okurkou nebo salátem z čerstvé zeleniny. Chutná teplý i studený.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-slany-kolac-s-fazolemi-syrem.html