jaktak.cz

Jak připravit kuřecí prsa po myslivecku

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit kuřecí prsa po myslivecku | recept na minutku z kuřecího masa. Kuřecí maso se na talíři nikdy neomrzí. Je tolik způsobů jak ho připravit, stačí si jen vybrat z nepřeberného množství receptů. Dnes se s vámi podělím o recept na minutku z kuřecích prsíček. Směsi dodává pikantní a nezvyklou chuť závěrečné dochucení rybízovým džemem. Džem nevynechávejte, bez něj to není ono. Nebojte se, vyzkoušela jsem za vás. 

Co je potřeba

  • 500 g kuřecích prsou
  • 75 g slaniny
  • 50 g cibule
  • 0,5 lžičky mletého bobkového listu
  • 0,5 lžičky mletého pepře
  • 10 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 80 g žampionů
  • sůl podle chuti
  • 100 ml červeného vína
  • 100 g rybízového džemu
  • citronová šťáva

Krok 1

Slaninu nakrájejte na kostičky a opražte v pánvi. Přidejte pokrájenou cibuli a osmahněte.

Krok 2

Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a ty pak na menší kousky. Zprudka je opečte na slanině s cibulí, snižte teplotu a okořeňte bobkovým listem, pepřem a solí. Několik minut míchejte.

Krok 3

Jakmile se vydusí všechna tekutina, poprašte maso moukou, přidejte máslo a mírně osmahněte. 

Plátky žampionů zamíchejte do směsi, vše zalijte vínem a krátce povařte. Žampiony můžete použít čerstvé nebo konzervované v nálevu.

Krok 4

Na závěr dochuťte rybízovým džemem a citronovou šťávou. Vhodnou přílohou je dušená rýže.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-kureci-prsa-po-myslivecku.html