jaktak.cz

Jak připravit pečenou medovou petržel s hořčicovým dipem | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit pečenou medovou petržel s hořčicovým dipem | recept. Kořenová petržel do polévky? Ano. Pod masovou pečeni? Ano. Jako hlavní zelenina podávaná k dipu a ještě k tomu medová a pečená? Netradiční,  ale hodně lákavé. Představte si nasládlou chuť petržele, podpořenou  medem v kombinaci s řízným hořčicovým dipem. Neváhejte a vyzkoušejte, má to styl a nápad.

Co je potřeba

  • 0,5 kg kořenové petržele
  • 40 g másla
  • 90 g medu

Dip: 

  • ½ hrnku bílého jogurtu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce medu

Krok 1

Petržel očistěte a nakrájejte na hranolky.

Krok 2

V rendlíku na mírném plameni rozpusťte máslo a med. Vznikne tak medové máslo.

Krok 3

Na plech vyložený pečicím papírem vsypte nakrájenou petržel a polijte ji medovým máslem. Dobře promíchejte, aby všechny petrželové hranolky byly obalené.

Krok 4

Pečte v předem vyhřáté troubě při 200 °C doměkka, přibližně 40 minut. Jakmile začnou slabší konce petržele černat, plech vyndejte. Nelekejte se, pečicí papír zčerná a tam, kde je medového másla více,  se papír připeče.

Krok 5

V průběhu pečení v misce smíchejte jogurt, med a hořčici a připravte si tak dip k podávání.

Krok 6

Po upečení medovou petržel servírujte spolu s dipem připraveným k namáčení.

Doporučuji v půlce pečení směs promíchat, aby byla petržel opečená ze všech stran.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-pecenou-medovou-petrzel-s-horcicovym-dipem-recept.html