jaktak.cz

Jak připravit mleté maso se zelenými fazolkami

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit mleté maso se zelenými fazolkami | recept z mletého masa. Pánev s mletým masem a fazolkami je rychlé jídlo z orientální kuchyně. Jako příloha se hodí rýže, chybu neuděláte ani když budete pokrm podávat s krajícem chleba či jen tak (samotný bez přílohy). V létě maso připravujte s čerstvými fazolkami, v zimě s mraženými. Konzervované se  nehodí, nemají hezkou barvu a většinou jsou příliš měkké.

Co je potřeba

  • 500 g mletého vepřového masa (i směs hovězího a vepřového)
  • 250 g zelených fazolových lusků
  • 1 středně velká červená paprika
  • lžička čerstvě strouhaného zázvoru
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 5 stroužků česneku
  • sůl podle chuti
  • lžička cukru
  • půl lžičky mletého pepře
  • několik lžic oleje
  • volitelně chilli paprička

Krok 1

Maso osolte a promíchejte se strouhaným zázvorovým kořenem, solí, česnekem a pepřem. Pro pikantní ostrou chuť můžete přidat chilli papričky podle uvážení.

Krok 2

Zelené fazolky překrájejte na menší části. Fazolky se nepředvařují a můžete využít čerstvé nebo mražené. 

Krok 3

Na pánvi (ve woku) rozehřejte olej a fazolky opečte při vysoké teplotě. Přidejte k nim cukr a nechte je lehce zkaramelizovat. Pak je vyjměte a odložte stranou. Pozor, abyste je nerozvařili, musejí zůstat křupavé.

Krok 4

Na zbylém oleji po smažení fazolek opražte ochucené mleté maso. Vařečkou ho oddělujte od sebe a jakmile je opečené, přidejte sojovou omáčku a na kousky nakrájenou červenou papriku.

Krok 5

Společně za občasného promíchání vařte, aby se odpařila všechna tekutina. Jídlo by mělo být téměř bez šťávy. Po změknutí papriky vmíchejte odložené fazolky a ihned podávejte.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-mlete-maso-se-zelenymi-fazolkami.html