jaktak.cz

Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit jahodovo-čokoládový dip | recept na dezert z jahod. Nastává jahodová sezóna. Přemýšlíte, jak originálně tyto plody zpracovat? Co takhle zkusit jahodovo-čokoládový dip? Připravte si dobrotu jako dělanou na dětské oslavy. Sladká, čokoládová, s ovocem a ještě navíc zábavná. Stejně jako oblíbené čokoládové fondue. Tato dobrota s nimi má sice společnou jednu podstatnou a dětmi oblíbenou surovinu, čokoládu a rovněž zábava s vlastnoručním namáčením ovoce do sladké dobroty je zachována, ale Vy oslníte něčím netradičním, lehce zdravějším a chuťově naprosto vyladěným. Přichystejte si s námi jahodovo-čokoládový dip. 

Co je potřeba

  • 400 g čerstvých či 1 plechovka kompotovaných jahod
  • 100 g kvalitní hořké čokolády (alespoň 50 % obsahu kakaa)
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 kelímek zakysané smetany (15 %)

+ jakékoliv ovoce k namáčení

Krok 1

Jahody omyjte, očistěte a rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud použijete kompotované jahody, před mixováním je okapejte. Přebytek kompotové šťávy by výsledný dip příliš naředil.

Krok 2

Zakysanou smetanu promíchejte s vanilkovým cukrem.

Krok 3

Následně vlijte k mixovaným jahodám a promíchejte.

Krok 4

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a takto teplou a tekutou ji vlijte do jahodové směsi a rychle promíchejte. Vznikne Vám poměrně řídký dip, ale nezoufejte, dip dejte do lednice, kde krásně zatuhne a při namáčení nebude z ovoce stékat.

Krok 5

Vychlazenou dobrotu doplňte nakrájeným ovocem všeho druhu, dle Vaší chuti, přichystejte vidličky a už se jen kochejte rozzářenými dětskými tvářemi.

Ideálně doporučuji použít jahody čerstvé, jsou chuťově daleko výraznější.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-jahodovo-cokoladovy-dip-recept-na-dezert-z-jahod.html