jaktak.cz

Jak připravit hrušky na červeném víně | recept na dezert

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit hrušky na červeném víně | recept na dezert. Okouzlující dezert v podobě teplého kořeněného ovoce vás ohromí. Hrušky, pomalu vařené v kořeněném červeném víně a závěrečné dochucení zakysanou smetanou, vás překvapí nejen vzhledem, ale i úžasnou vůní a především dokonalou chutí. Neuvěříte, jaké chuťové zázraky dokáže zdánlivě obyčejné spojení červeného vína a hrušky. Jednoduše neobyčejné!

Co je potřeba

Základ:

  • 2 hrušky
  • 500 ml červeného vína
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 ks celé skořice
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 hvězdičky badyánu

K podávání:

  • 150 ml 15% zakysané smetany
  • podle uvážení moučkový cukr
  • mletá skořice

Krok 1

Hrušky oloupejte, vykrojte jádřince a rozkrájejte na čtvrtky.

Krok 2

V rendlíku promíchejte červené víno, třtinový cukr a koření.  Přiveďte k varu.

Krok 3

Do téměř vařícího ochuceného vína přidejte nakrájené hrušky. Zvolna prohřívejte a redukujte víno přibližně na polovinu původního množství. Tato fáze by měla trvat alespoň 30 minut, aby ovoce vstřebalo chuť vína co nejvíce. 

Krok 4

Podávejte teplé doplněné oslazenou zakysanou smetanou. Dezert můžete na talířku ještě lehce polít svařeným kořeněným vínem a posypat skořicí.

Hrušky na víně ladí i s našlehaným tvarohem a naprosto dokonale s vanilkovou zmrzlinou.    


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-hrusky-na-cervenem-vine-recept-na-dezert.html