jaktak.cz

Jak připravit popcorn s bílou čokoládou a brusinkami | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak připravit popcorn s bílou čokoládou a brusinkami | recept. Popcorn, aneb fenomén současné doby, bez kterého se neobejde návštěva kina, večerní pohoda u televize, ani žádná dětská párty. A většinou nezbude ani jedno nafouknuté zrníčko kukuřice. Ale kdyby náhodou zbyl, připravte následující, poměrně netradiční, ale výborný dezert, v němž se promísí chutě máslového popcornu, výrazných brusinek a bílé čokolády.

Co je potřeba

  • 50 g hotového máslového popcornu
  • 150 g kvalitní bílé čokolády
  • 100 ml mléka
  • 5 lžic sušených brusinek

Krok 1

Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu s mlékem a připravte si tak čokoládovou omáčku.

Krok 2

Zatímco se bílá čokoláda rozpouští, v míse promíchejte popcorn s brusinkami.

Krok 3

Směs vsypte do pekáče, plechu či jakékoli nádoby, ve které se bude směs s čokoládou dobře promíchávat, a budete ji moci rozprostřít. Formu můžete vyložit například pečícím papírem, nebudete pak mít práci s čištěním.

Krok 4

Jakmile se čokoláda rozpustí, vlijte ji na připravenou směs popcornu a brusinek a důkladně promíchejte tak, aby se omáčkou obalil každý kousek. Pak rozprostřete do jedné vrstvy a nechejte v lednici vychladit do doby, než bude omáčka polotuhé, ale stále vláčné konzistence. Postačí přibližně 30 minut.

Krok 5

Po vychlazení vše dohromady promíchejte. Podávejte v dezertních mističkách, skleničkách, jednoduše v čemkoliv, úspěch budete mít tak i tak zaručený.

Děti určitě ocení, když brusinky necháte ve spíži a do dezertu místo nich přidáte jakékoliv barevné cukrové zdobení. Přidat můžete i lyofilizované maliny či jahody.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-popcorn-s-bilou-cokoladou-brusinkami-recept.html