jaktak.cz

Jak připravit salát z rýže nebo kuskusu, tuňáka a zeleniny | recept na snadný rýžový salát

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit salát z rýže nebo kuskusu, tuňáka a zeleniny | recept na snadný rýžový salát. Velmi jsem si oblíbila tuňákový salát s kuskusem, od jedné známé firmy. Bohužel, cena je příliš vysoká a to i tehdy, je-li výrobek v promoční akci. Proto jsem  podobný salát začala dělat sama - vyjde mnohem levněji. Kuskus někdy nahradím vařenou rýží, někteří strávníci jí dávají přednost. Vyzkoušejte náš recept na snadný rýžový salát, skvělou chuť i výživové hodnoty mu dodá tuňák i zelenina.

Co je potřeba

- šálek rýže (kuskusu)

- 180 g tuňáka (grilovaný nebo konzervovaný)

- 50 g mrkve

- 100 g zeleného hrášku

- 50 g sterilovaných kukuřičných zrn

- polovina větší červené papriky 

- 4 lžíce olivového oleje

- ocet (balsamico, ume, vinný) podle chuti

- sůl podle chuti

- citron a bylinky k podávání

Krok 1

Rýži uvařte v osolené vodě, ale nesmíte ji rozvařit. Uvařenou sceďte a ihned zchlaďte proudem studené vody. Kuskus připravte podle návodu na krabici.

Krok 2

Mrkev nakrájejte na kostičky a uvařte ji do poloměkka. Hrášek nechte ve vroucí vodě jen krátce převalit. V době nedostatku čerstvé zeleniny je možné použít zmrazenou směs hrášku a mrkve. Kukuřice je nejlepší vakuovaná v plechu. Papriku nakrájejte na menší kousky.

Krok 3

Tuňáka ugrilujte nebo opečte na pánvi. Alternativně použijte konzervovaného ve vlastní šťávě (před přidáním do salátu nechte rybu okapat na sítu). Pečeného tuňáka rozdělte na menší kousky.

Krok 4

Všechny připravené ingredience v misce promíchejte s olivovým olejem, octem a solí. Nechte chvilku odpočinout a podávejte ozdobené plátkem citronu a zelenou natí.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-salat-z-ryze-nebo-kuskusu-tunaka-zeleniny-recept-na-snadny-ryzovy-salat.html