jaktak.cz

Jak uvařit mleté maso se zelím a rýží | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak uvařit mleté maso se zelím a rýží | recept. Dnes si můžete přečíst opět recept na pokrm z jednoho hrnce. Jídlo není zrovna fotogenické, ale o to lépe chutná. Původem je z maďarské kuchyně a koření se pálivou paprikou. Nic nezkazíte použitím papriky sladké. 

Co je potřeba

  • 500 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)
  •  1 větší cibule
  • hrnek rýže
  • polovina menší zelné hlávky
  •  pálivá nebo sladká paprika (1 lžíce i víc)
  • 70 g rajského protlaku
  • sádlo
  • mletý černý pepř
  •  sůl

Krok 1

Na lžíci sádla osmahněte nakrájenou cibuli. Stačí opravdu minimum tuku, z masa se uvolní dostatečné množství a je zbytečné přidávat ho více.

Krok 2

Mezitím, co se cibulka smaží, nakrájejte nebo nakrouhejte zelí na nudličky. Košťál odstraňte, do jídla ho nedávejte. Uvařte rýži v osolené vodě téměř doměkka, sceďte a prozatím odložte. Do hrnce se přidá až nakonec.

Krok 3

Na zrůžovělou cibuli rozdrobte mleté maso a opečte ho. Okořeňte pepřem, paprikou a osolte. Stále míchejte, aby se paprika nepřipálila, pokrm by byl hořký. Přidejte zelí, podlijte malým množstvím vody a duste pod poklicí doměkka.

Krok 4

K téměř měkkému zelí přimíchejte rýži, rajský protlak a dovařte. Podle potřeby podlijte trochou vody a dosolte. Podávejte bez přílohy. Po rozležení směs chutná ještě lépe.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-uvarit-mlete-maso-se-zelim-ryzi-recept.html